Politie Hollands Midden

Politie heeft zeer zeker geen informatie verwijderd in zaak Tristan van der V.

In de media wordt gesuggereerd dat Politie Hollands Midden opzettelijk informatie zou hebben verwijderd. Dit is zeer zeker niet het geval. Zoals maandag 11 juli in de persconferentie is toegelicht is alle relevante informatie over de wapenverlofverlening aan Tristan van der V. aan de Rijksrecherche ter beschikking gekomen.

Ter nadere toelichting het volgende:
De behandelaar van het wapenverlof heeft in 2008 via de interne mail een aanvraag gedaan bij de informatiedesk van Politie Hollands Midden om alle relevante informatie voor het verstrekken van een wapenvergunning aan Tristan van der V. op te vragen. Dit conform de geldende richtlijnen. De infodesk heeft een e-mail teruggestuurd met daarin de gevraagde informatie. Bij deze mail zat als bijlage een pdf-bestand. De behandelaar heeft deze e-mail geprint en de print toegevoegd aan het fysieke dossier van Tristan van der V. De bijlage is echter niet toegevoegd aan het fysieke dossier en de betreffende mail met de bijlage is niet meer in het mailsysteem te traceren. We kunnen dus niet weten wat er in het pdf-bestand stond.

Zeer aannemelijk is echter dat het pfd-bestand de melding bevatte van de assistentieverlening bij de gedwongen opname van Tristan van der V. De Rijksrecherche heeft dit dus niet met zekerheid kunnen vaststellen. Niettemin is de informatie over de assistentie verlening bij de gedwongen opname in het bedrijfsprocessensysteem van de politie opgeslagen en aan de Rijksrecherche ter beschikking gesteld. Deze informatie is dus binnen de politieorganisatie opgeslagen en nog altijd voorhanden.

De korpschef heeft tijdens de persconferentie erkend dat de aanwezige informatie over de assistentieverlening in ieder geval had moeten worden meegewogen. Inmiddels worden binnen het korps in opdracht van de korpschef alle wapenverloven nogmaals aan een controle onderworpen.

De suggestie dat informatie verwijderd is, is onterecht.


---





Politie Hollands Midden