Ingezonden persbericht


Persbericht - van Amersfoort naar Istanbul
woendag 13 juli 2011

Na een fietsreis van inmiddels meer dan 2000 kilometer is Huub van Amersfoort aangekomen in Zagreb, Kroatie. Middels zijn fietstocht van Amersfoort naar Istanbul zamelt hij geld in voor Tegenkracht, stichting Kanker en Sport. Op zijn website valt inmiddels al veel te lezen en te zien over zijn ervaringen in de 9 landen die hij inmiddels heeft aangedaan.

Na een hele mooie start, waarbij naast vrienden, familie, kennissen ook wethouder Hans Buijtelaar van de gemeente Amersfoort aanwezig waren, heeft Huub inmiddels de West-europese landen achter zich gelaten. Na een week van uitdagende bergetappes door de Zwitserse alpen, met beklimmingen van o.a. de Grimsel-, Furka- en Oberalppass heeft hij de Alpen inmiddels achter zich gelaten en wacht nu het oostelijke deel van de route.

Waarschijnlijk zullen de hitte en de steeds minder goed begaanbare wegen in de Balkanlanden de volgende fysieke uitdagingen vormen. Zijn enthousiasme om zijn fietstocht voort te zetten is echter onverminderd groot. Mede door de vele positieve reacties van zowel familie en vrienden thuis, als de ontmoetingen en steun die hij onderweg van voorbijgangers krijgt. Spontane financiele bijdrages aan het adres van Tegenkracht, als ook concrete hulp in het vinden van een kampeerplaats als er geen camping in de buurt is of het verbinden van zijn hand na een kleine valpartij sterken zijn geloof in een geslaagde tour en aankomst in Istanbul op 11 augustus.

Een ontmoeting met de Nederlandse ambassadrice in Zagreb, Mw Stella Ronner-Grubacic vormde gisteren onderdeel van een 2 daagsverblijf in de hoofdstad van Kroatie. Inmiddels heeft de ambassade in Belgrado ook toegezegd een officiele ontvangst te willen organiseren. Onderdeel hiervan vormt een fietstocht met de Nederlanse ambassadeur, dhr. Laurent Stokvis en Ralph van der Zijden, oprichter van iBikeBelgrade. Dit zal als alles goed gaat volgende week woensdag (20 juli) plaats vinden.