Gemeente Anna Paulowna

Uitspraak Raad van State

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 1 juni 2011 uitspraak gedaan in de beroepzaak tegen het door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan âBuitengebied 2006â.

De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft naar aanleiding van vier beroepschriften aanleiding gezien om het besluit voor de gronden van de stichting Landschap Noord-Holland, bij benadering gelegen tussen Nieuwesluis en de Molensloot aan de westelijke zijde van het Waard-Groetkanaal, en de gronden van het plandeel gelegen voor het perceel Burgemeester Lovinkstraat 105 in Breezand, te vernietigen.

Â

Het besluit houdt in dat bij een herziening van de bestemming van de gronden van de stichting Landschap Noord-Holland de bestemming âAgrarische Doeleindenâ gewijzigd moet worden in de bestemming âNatuurâ. De rechtsgevolgen voor het perceel Burgemeester Lovinkstraat 105 blijven echter in stand.

Â

De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft aangegeven in de beroepschriften geen aanleiding gevonden te hebben voor de in het bestemmingsplan opgenomen regeling voor de bescherming van de archeologische waarden. Â