Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 12-07-2011

Televisie EENVANDAAG Uitzending woensdag 13 juli Nederland 1 - 18.15 uur

HANGJONGEREN IN HET DORPJE NULAND

Deze zomer zendt EENVANDAAG verschillende zomerseries uit. Woensdag 13 juli in EENVANDAAG de eerste uitzending uit de serie Zomerleed. Een 15-delige serie over zomerirritaties.

De zomer is begonnen, de jeugd is vrij van school en kan eindelijk genieten van hun vrije tijd. Maar wat kun je als jongeren in het dorpje Nuland doen als je niet op vakantie gaat? Een geschikte hangplek vinden is voor hen ingewikkelder dan gedacht. Dus hebben ze in een brief aan de wethouder een aantal suggesties gedaan zoals overal bankjes met een overkapping neerzetten, zodat jong en oud er gebruik van kunnen maken. De wethouder praat na de zomer met de jeugd en buurtbewoners.

Zwembaden onveilig door afzuiginstallatie
Vorig jaar stierf de 12-jarige Willem in een zwembad, omdat hij vacuüm gezogen werd in een rooster. Drie mannen konden hem niet loskrijgen. Na dit vreselijke ongeval in Italië heeft de familie van Willem besloten zich in te zetten voor de veiligheid in zwembaden, en de risico's in kaart te brengen. Op uitnodiging van de betrokken touroperator heeft de recent opgericht Blue Cap Foundation, 17 zwembaden in vakantiegebieden op veiligheid getest. De conclusie is dat meer dan de helft slecht scoort. Met name de roosters zijn gevaarlijk. In EENVANDAAG van woensdag 13 juli een reportage.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl