Nieuwe Extensis Portfolio Server® 10 levert robuuste iPad® tablet- en video-ondersteuning

Toonaangevende DAM-server biedt instant toegang tot digitale media met streaming HD-video afspeel- en videoconversie voor tablets, mobiele apparaten en het web

NORTHAMPTON, Engeland--(BUSINESS WIRE)-- 20110713 --

Extensis®, een divisie van Celartem Inc., heeft vandaag de nieuwste release aangekondigd van haar Digital Asset Management (DAM)-software, Portfolio Server® 10, die nieuwe iPad- en videomogelijkheden omvat die wereldwijde toegang tot digitale media mogelijk maken.

“Medewerkers en cliënten zijn oneindig mobiel en meer dan 75% van de bedrijven zijn van plan om tablets in te zetten tot eind 2013*. Ons doel is het leveren van de tools die ervoor zorgen dat ze efficiënt blijven,” aldus Davin Kluttz, Extensis’ Senior Product Manager voor DAM Solutions.

Portfolio Server’s Media Engine, aangedreven door Equilibrium MediaRich® Server, vereenvoudigt de algemene productietaken en zorgt voor een snelle verwerking van bestanden op de server. Gebruikers kunnen bestanden leveren voor mobiele apparaten of verschillende platforms door ze te converteren in het gewenste formaat, zonder dat ze hun persoonlijke werkstation vertragen. Of ze nu in een vergaderruimte zitten of een klant ontmoeten voor koffie, Portfolio Server 10 maakt het gemakkelijk voor gebruikers om om het even welk type digitale media te leveren — on-demand.

“We kijken uit naar de komende iPad-ondersteuning bij Portfolio Server 10,” verklaarde Tracy Cortez, directeur van RAC Design Build, een architectuur- en constructiebedrijf gevestigd in Los Angeles. "Wij zijn een snel bedrijf dat afhankelijk is van onmiddellijke toegang tot onze bibliotheek van projectbeelden, en Portfolio is het enige product dat in staat is gebleken om dit te bieden. Deze nieuwe mobiele functie zal onze marketinginspanningen exponentieel verder versterken."

Productkenmerken:

  • NetPublish tablet-sjabloon: waar dan ook digitale media doorzoeken, previewen, afspelen en downloaden vanaf de iPad
  • Versterkte A/V-ondersteuning: audio- en videobestanden via het web beheren en afspelen
  • NetMediaMAX HD: video converteren voor het web en mobiele apparaten
  • Ongeëvenaarde snelheid: zoekopdrachten sneller starten en taken sneller verwerken met een media engine cluster
  • Geautomatiseerd gebruikersbeheer: actieve directory-integratie voor eenvoudige administratie en toegang door gebruikers

Een product-webcast “Wat is er nieuw” zal gehouden worden op donderdag 26 juli (11:00 uur BST)

Registreer hier als u deze wilt bijwonen: https://extensisevents.webex.com/extensisevents/onstage/g.php?t=a&d=666686684

Prijs en beschikbaarheid:

Portfolio Server 10 is per direct beschikbaar en begint bij een geschatte verkoopprijs van $1.999 US. Competitieve upgrades zijn beschikbaar voor een verscheidenheid aan producten, waaronder Final Cut Pro Server®. Bestaande Portfolio Server-klanten onder een huidige jaarlijkse service-overeenkomst (Annual Service Agreement, ASA) krijgen productupgrades gratis, en upgradeprijzen zijn ook beschikbaar voor bestaande Portfolio Standalone-, Portfolio Server- en Portfolio Studio-klanten.

Portfolio Server is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Ga voor meer informatie over Portfolio Server 10 naar http://www.extensis.com/portfolioserver

Word lid van de Extensis Community:

Over Portfolio Server: Catalogiseer alles. Vind alles.

Portfolio Server is webgebaseerde Digital Asset Management-software die de efficiëntie verbetert door werkgroepen en organisaties te helpen digitale media snel te vinden en te gebruiken. Het is de enige digitale oplossing voor het beheer van middelen die goedkoop, gebruiksvriendelijk en eenvoudig om op te starten is. Portfolio Server biedt één enkele plaats waarop teams belangrijke bestanden met overeenkomstige metagegevensinformatie kunnen vinden door middel van een webbrowser of Mac- en Windows-bureaubladtoepassingen.

Over Extensis

Extensis® is een toonaangevende ontwikkelaar van software en diensten voor creatieve vakmensen en werkgroepen. Haar oplossingen stroomlijnen workflows, beheren op veilige wijze digitale middelen en lettertypes en controleren bedrijfstypografische branding. Gebruikt door honderden Fortune 5000 bedrijven, omvatten de bekroonde producten van Extensis voor server, bureaublad en webservice o.a.: Portfolio Server® ® voor beheer van digitale middelen; Universal Type Server® voor op de server gebaseerd lettertypemanagement; Suitcase Fusion® voor lettertypemanagement voor de individuele gebruiker; en de WebINK® web-lettertypehuurservice. Extensis is in 1993 opgericht en heeft kantoren in Portland, Oregon en in het Verenigd Koninkrijk. Extensis is een volledige dochtermaatschappij van Celartem Technology Inc. (JASDAQ Exchange: 4330). Ga voor aanvullende informatie naar www.extensis.com.

Over Celartem

Celartem Technology, Inc. ontwikkelt en verkoopt de beste software en diensten voor hun markten, die gaan van digitale content tot energiebeheer. Celartem Technology is gevestigd in Tokio, Japan, maar heeft ook vestigingen in New York, Beijing, het Verenigd Koninkrijk, Portland (VS) en Seattle (VS). Celartem Technology, Inc. is genoteerd op de Japanse JASDAQ Exchange (4330.OS) en is een nieuw lid van de J-STOCK-index. Ga voor meer informatie naar http://en.celartem.com/.

* Gegevens gebaseerd op internationale IT-enquête uitgevoerd door Dimensional Research, april 2011.

Copyright © 2011 van Extensis, een divisie van Celartem Inc., Final Cut Pro Server® is een geregistreerd handelsmerk van Apple, Inc. EXTENSIS, PORTFOLIO SERVER, NETPUBLISH EN NETMEDIAMAX zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extensis in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en/of andere landen. Deze lijst van handelsmerken is niet limitatief. Andere handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken, productnamen, bedrijfsnamen, merken en diensten die worden genoemd zijn eigendom van Extensis of andere respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Extensis
Richard Bamford
European Business Director
+44 (0)1604 654270

rbambford@extensis.co.uk