Gemeente Dongen

Centrumring donderdag 14 juli open

Publicatiedatum: 30-6-2011

Donderdag 14 juli breekt voor Dongen een markant moment aan. Dan kan het verkeer voor het eerst gebruik maken van de Jan Mertenslaan, de weg die het sluitstuk vormt van de centrumring. Na ruim vijftien jaar voorbereidend werk en de sloop van de Sint Josephkerk in 2009 is de verbindende schakel tussen de Minister Goselinglaan en de Sint Josephstraat straks een feit.

In eerste instantie hoopte de aannemer de weg op 8 juli te kunnen opleveren. Helaas hebben de hevige regenbuien van de afgelopen tijd voor vertraging gezorgd. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is de opening een kleine week uitgesteld. Daardoor is er voldoende tijd om de betonnen rand in de weg te laten uitharden. Eerder openstellen zou de kans op beschadigingen aan het wegdek enorm vergroten.

Opening
Op donderdag 14 juli zullen burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Ad van Beek de nieuwe weg feestelijk openen. Dat doen ze in bijzijn van buurtbewoners, ondernemers, vertegenwoordigers van het college en de raad. Natuurlijk kunt u een kijkje nemen. De officiële opening begint om 13.30 uur en wordt verricht ter hoogte van de kruising Hoge Ham Sint Josephstraat.

Naamgeving
Eerder dit jaar nam het college van B&W het besluit dat de nieuwe weg de Jan Mertenslaan gaat heten. Jan Mertens (1916-2000) is een oud-Dongenaar die vanuit een eenvoudig arbeidersmilieu is opgeklommen tot onder andere voorzitter van het Nederlands Katholiek Vakverbond. Ook is hij lid geweest van de SER (de Sociaal Economische Raad) en heeft hij in het bestuur gezeten van de Nederlandse Bank. Van 1973 tot 1977 was Jan Mertens staatsecretaris van Sociale Zaken. Mertens heeft zijn jeugd doorgebracht in de omgeving van de voormalige Sint Josephkerk. In bijzijn van zijn familie en andere genodigden worden volgende week de straatnaamborden onthuld. Een week later gaat de weg dus echt open voor het verkeer.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over het project? Neem dan contact op met projectleider de heer P. Philipsen, telefoon 14 0162 of e-mail pphilipsen@dongen.nl. Meer informatie vindt u ook bij Plannen en projecten Centrumring.