Gemeente Aalten


Zwarte Cross Festival 14-15-16-17 juli

Organisaties werken samen aan veiligheid rond Zwarte Cross

Van 14 t/m 17 juli wordt op de Besselinkschans in Lichtenvoorde het Zwarte Cross Festival gehouden. Rondom het evenement is veel aandacht voor de veiligheid. Voor het eerst maken de hulpdiensten gebruik van social media om belangrijke berichten onder de aandacht te brengen.

#zwartecross
Bij alle belangrijke mededelingen via Twitter wordt de #zwartecross gebruikt, zowel door de Zwarte Cross als door de hulpdiensten (gemeente, brandweer, politie, GHOR). Niet alleen bij incidenten of rampen, maar ook actuele informatie over de aanvoerwegen, het openbaar vervoer of mededelingen over het weer. Belangrijke informatie rond de Zwarte Cross kunnen mensen ook volgen op Twitter door zich aan te melden als volger van @zwartecross.
Actuele informatie is uiteraard ook te vinden op de websites van de organisatie www.zwartecross.nl en van de gemeente www.oostgelre.nl.

Verkeersmaatregelen
Hoewel nadrukkelijk wordt gewezen op mogelijkheden van openbaar vervoer zullen toch veel bezoekers met eigen vervoer komen. De N18 (Twenteroute) en de N313 (Hamelandweg) zijn de belangrijkste aan- en afvoerwegen. Via duidelijke borden worden de routes aangegeven. De verkeersmaatregelen worden donderdag om 12.00 uur van kracht en lopen in sommige gevallen door tot maandag in de loop van de dag.

Afsluiting Hamelandweg (N313)
Tijdens het festival wordt de N313 (Hamelandweg) tussen de Twenteroute en de kruising met de Vragenderweg gereserveerd voor het festivalverkeer. Dat duurt tot maandag in de loop van de dag. Verkeer met een andere bestemming wordt omgeleid via Winterswijk of Varsseveld. Op donderdag en vrijdag kunnen mensen die met hun auto vanaf het industrieterrein De Kamp naar de Hamelandroute rijden alleen linksaf richting de Twenteroute.

Verkeershinder in Aalten
In Aalten moeten automobilisten rekening houden met verkeershinder. Bezoekers en deelnemers aan het festival vanuit de richting Arnhem/Doetinchem worden via Aalten over de Hamelandweg naar het festivalterrein geleid. Op de Hamelandweg tussen Aalten en Lichtenvoorde is éénrichtingsverkeer van toepassing.

Informatie
Meer informatie over de maatregelen rond de Zwarte Cross vindt u op www.oostgelre.nl.

Zwarte Cross 2010