FloraHolland


Uniforme BI-systematiek bij FloraHolland vanaf 14 juli a.s.

FLORAHOLLAND (7 juli 2011) - Eind 2010 bent u geïnformeerd over de planning en invoering van een uniforme systematiek van de Betrouwbaarheidsindex (BI) bij FloraHolland. Met de harmonisering van de BI- en bonusnorm systematiek kan het keur- en kwaliteitsbeleid bij FloraHolland nog gelijkwaardiger en evenwichtiger worden uitgevoerd. FloraHolland start met de uniforme BI-systematiek op donderdag 14 juli a.s.

Voor de aanvoerders op Aalsmeer zijn de belangrijkste aanpassingen op een rij gezet:

Bonusnormregeling - de heffing van correctiekosten gaat voortaan altijd plaats vinden bij een constatering. U betaalt deze heffing en kan meteen de fouten verbeteren voor de volgende zending. Ligt de gemiddelde BI boven de bonusnorm dan ontvangt de aanvoerder de heffing aan het einde van een periode retour. Iedere periode biedt nieuwe kansen.
In de uniforme productclustering - zijn een aantal kleinere productgroepen met elkaar samengevoegd voor de BI-berekening. Vooral aanvoerders met een breed en divers assortiment behalen met productclustering sneller 100 partijen voor hun BI dan per productsoort. De productclustering tabel is samengesteld op basis van VBN gewasniveau en markt-en aanvoergegevens.
De bonusnorm in Aalsmeer wordt volgens afspraak verhoogd van 90% naar 95%. Met deze aanpassing geldt dezelfde bonusnorm voor heel FloraHolland.

Met dezelfde `dag-BI op de klok' en de berekening over de dezelfde maximale periode van 53 weken hebben aanvoerders uiteindelijk op alle vestigingen een grotere kans om hun BI te verhogen.

Lees verder voor nadere informatie: De BI en bonusnorm hoe zit dat nou eigenlijk?
o Nieuwe tabel productclustering 2011
o Uniform BI systeem en bonusnorm
o Vragen en antwoorden

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met het Aalsmeer Servicepunt, T 0297 39 70 00. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw accountmanager of uw kwaliteitsadviseur.