Gemeente Almere

Overhandiging Stalenwaaier Stadsdialoog deel II

14-07-2011 | Start: 20:00 | Eind: 21:30 | Locatie: Tentoonstellingsruimte Politieke Markt, Stadhuis Almere

Op de Politieke Markt van donderdag 14 juli zal de Stalenwaaier Stadsdialoog deel II aan wethouder Ben Scholten en de gemeenteraad van Almere overhandigd worden. Deze tweede stalenwaaier is het resultaat van een dynamische open dialoog tussen inwoners en de gemeente Almere over de toekomst van het Weerwater.

Deel twee Stadsdialoog
Ging het in de eerste Stadsdialoog over het gebied ten zuiden van het Weerwater en de A6, bij de tweede stadsdialoog lag de focus op de oevers van de Stedenwijk, de Filmwijk en het Stadscentrum. Bovendien werden de speciale thema's bereikbaarheid en jongeren besproken.

De dialoog kende verschillende platforms voor Almeerders om mee te denken: tijdens een feestelijke open dag op 14 mei, bij een vijftal thema-avonden, met een Atelier in het stadscentrum en met de interactieve website www.stadsdialoog.nl.

Integraal ontwikkelingsperspectief Weerwater
De sfeer was plezierig, energiek en open waarin ruimte was voor zowel kritische als hoopvolle enthousiaste geluiden. Samen met de eerste stalenwaaier zal deze gebruikt worden door het gemeentebestuur bij de ontwikkeling van een integraal ontwikkelingsperspectief Weerwater. Dit perspectief verschijnt eind 2011.

De betrokkenen van de stadsdialoog kijken zeer tevreden terug op het resultaat. De Stalenwaaier is meer geworden dan slechts een leuke weergave van een goed gesprek. De stalenwaaier is geen gemeentelijke brochure, het is echt het product van betrokken Almeerders en het laat goed zien wat de inwoners voor kansen en bedreigingen zien voor het Weerwater.

Het resultaat van de Stadsdialoog in cijfers

o 1000 deelnemers aan de open dag op 14 mei

o 624 ideeën tijdens de open dag

o 5 thema-avonden

o 68 deelnemers aan de thema-avonden

o 207 ideeën/ aandachtspunten tijdens de thema-avonden

o 16 dagen inloop in het Atelier

o 207 bezoekers aan het Atelier

o 3019 bezoekers op www.Stadsdialoog.nl

o 1816 unieke bezoekers op www.Stadsdialoog.nl

o 34 artikelen met één of meerder ideeën geplaatst door bezoekers

o 37 online reacties op ideeën door bezoekers
ov-kaart actie