Gemeente Hardenberg

14 juli inloopbijeenkomst herinrichting Stationsstraat zuid

05 juli 2011

Op donderdag 14 juli 2011 tussen 19.30 en 21.00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats over de herinrichting van de Stationsstraat zuid. Als onderdeel van het Masterplan Stationsomgeving Hardenberg wordt de Stationsstraat zuid opnieuw ingericht. De werkzaamheden starten op 22 augustus 2011. De inloopbijeenkomst wordt gehouden in het LOC in Hardenberg. Belangstellenden zijn van harte welkom.

De Stationsstraat Zuid maakt deel uit van de hoofdfietsstructuur die door het centrum van Hardenberg loopt. Daarom wordt het zuidelijk deel van de Stationsstraat opnieuw ingericht als een fiets- en voetgangersvriendelijke straat en wordt de straat meer betrokken bij het centrum van Hardenberg. De rijbanen worden in asfalt aangelegd en de voetpaden krijgen dezelfde uitstraling als die op de Stationsstraat noord. Parkeren vindt buiten de rijbaan plaats, op zogenaamde parkeerspiegels (aanduiding voor een parkeerplek).

De werkzaamheden starten op maandag 22 augustus 2011 met het verleggen van de kabels en leidingen in de Stationstraat en Lage Gaardenstraat. Tot half november 2011 wordt gewerkt aan de herinrichting van de Stationsstraat Zuid.

Stationsplein
Aansluitend op de werkzaamheden aan de Stationsstraat zuid, starten de werkzaamheden rondom het Stationsplein. De wegenstructuur rondom het plein wordt voorbereid op de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel. De werkzaamheden hiervoor worden in fasen uitgevoerd. De verwachting is dat de werkzaamheden begin januari 2012 starten. Tegen het einde van dit jaar worden deze werkzaamheden toegelicht tijdens een extra informatiebijeenkomst.

Masterplan Stationsomgeving Hardenberg
Het Masterplan Stationsomgeving Hardenberg zorgt ervoor dat het gebied rond het station in Hardenberg een kwaliteitsimpuls krijgt. De komende jaren verandert het gebied in een dynamische omgeving met meer voorzieningen. Het gaat om ontwikkelingen die een bijdrage leveren aan verbeterde verbindingen via het spoor, parkeervoorzieningen, bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Ook de realisatie van het Gezondheidspark en de Sportboulevard vallen onder het Masterplan Stationsomgeving Hardenberg.

Inloopbijeenkomst donderdag 14 juli
De inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Stationsstraat zuid vindt plaats op donderdag 14 juli 2011 in het LOC aan de Parkweg 1 (ingang Oosteinde) in Hardenberg. Tussen 19.30 en 21.00 uur kunnen belangstellenden het ontwerp bekijken en vragen stellen.