Gemeente Eindhoven

Fiets- en wandelpaden Beatrixkanaal afgesloten

De storm van 28 juni jl. heeft zijn sporen achtergelaten langs het Beatrixkanaal. Veel van de populieren zijn onherstelbaar beschadigd. Om fietsers en wandelaars te beschermen tegen vallende takken zijn de fiets- en wandelpaden afgesloten.

De meest gevaarlijke situaties zijn inmiddels opgelost maar veel bomen zijn minder stabiel geworden. Daarnaast leveren de loshangende takken in de bomen gevaar op voor passanten.

Gevaar vallend hout

De fietspaden en wegen in de omgeving van het Beatrixkanaal zijn zoveel mogelijk veiliggesteld. Een uitzondering hierop is het fietspad tussen de Landsart en de Oirschotsedijk. Dat fietspad is afgesloten. Fietsers worden omgeleid over de Spottersweg.
Ook de zandpaden langs het Beatrixkanaal blijven in verband met de veiligheid voorlopig afgesloten. Om de afsluiting te benadrukken en de toegang te bemoeilijken worden de afgewaaide takken niet opgeruimd.

Vleermuizen

De gemeente beraadt zich momenteel op de te nemen maatregelen. Enerzijds moet de veiligheid gewaarborgd worden. Anderzijds zitten er momenteel kraamkolonies vleermuizen in de bomen en is het wenselijk om nog even te wachten met het rooien van de bomen.