Royal Haskoning


Ontwerp walstroomkast genomineerd voor Dutch Design Award 11-07-2011

Het ontwerp van de walstroomkasten voor binnenschippers in de regio Drechtsteden van VHP (onderdeel van Royal Haskoning) is genomineerd voor de Dutch Design Award 2011. Walstroom levert schippers stroom vanaf de wal, zodat hun dieselgeneratoren niet meer hoeven te draaien. Dat is niet alleen gunstig voor de luchtkwaliteit vanwege de reductie van fijnstof en CO2, maar het beperkt ook de geluidsoverlast.

De Drechtsteden hebben in januari van dit jaar de eerste 35 walstroomkasten in gebruik genomen. De familie van walstroomkasten bestaat uit verschillende modellen die zodanig zijn vormgegeven dat ze passen op ruige havenkades en in gevoelige (woon-) omgevingen, zoals de historische binnenstad van Dordrecht. De walstroomkasten zijn tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van ingenieurs van Royal Haskoning en ontwerpers van VHP
stedenbouwkundigen+architecten+landschapsarchitecten BV. De winnaars van de Dutch Design Award worden door een internationale jury gekozen en tijdens een feestelijke awardshow op 22 oktober bekendgemaakt. Ze maken kans op de `Golden Eye' en een geldprijs van 20.000 euro. In 2011 werd VHP eveneens genomineerd voor het ontwerp van een buizenscherm bij de Randweg Eindhoven.

Meer informatie: Dirry de Bruin d.debruin@vhp.nl www.dutchdesignawards.nl