Marc van Kempen aangesteld als Managing Director voor de Nederlandse markt

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, July 14, 2011 /PRNewswire/ --

- Ervaren gezondheidszorgmanager leidt Nederlandse tak van Medco Celesio B.V.
- Van Kempen zal het strategische plan voor de Nederlandse markt ontwikkelen en implementeren.

Medco Celesio B.V., de joint venture van het Duitse Celesio AG en het Amerikaanse Medco Health Solutions Inc., zet de uitbreiding van haar bedrijfsactiviteiten voort. De onderneming heeft de ervaren gezondheidszorgmanager Marc van Kempen aangesteld als Managing Director voor de Nederlandse markt.

Medco Celesio wil de kwaliteit van zorg voor chronisch zieke patiënten verbeteren en tegelijkertijd in heel Europa de financiële lasten verlagen van diegenen die hieraan meebetalen. De onderneming werd vorig jaar opgericht en is zakelijk al actief in Duitsland.

Marc van Kempen (48) heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Medco Celesio B.V. "Marc heeft een bewezen staat van dienst wat betreft het lanceren van uitbreidingsstrategieën voor nieuwe markten en het samenstellen van marketing- en salesteams. Dit maakt hem zeer geschikt om onze onderneming in de Nederlandse markt te leiden en onze strategie daar te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren", stelt Brian T. Griffin, voorzitter van het managementteam van Medco Celesio B.V.

Marc van Kempen is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het ondernemingsplan voor de lange termijn van de Nederlandse onderneming. Van Kempen bezit een brede expertise op het gebied van gezondheidszorg die hij heeft opgedaan tijdens zijn jarenlange werkzaamheden in verschillende functies bij Merck Sharp & Dohme B.V. In zijn meest recente functie was Van Kempen Commercial Director voor de Nederlandse markt en bestuurslid van het Nederlandse managementteam.

Over Medco Celesio B.V.:

Zorgverlener Medco Celesio B.V. is een joint venture van het Duitse Celesio AG en het Amerikaanse Medco Health Solutions Inc. Het in juni 2010 opgerichte Medco Celesio B.V. is gespecialiseerd in medische zorgproducten en therapieën voor chronisch zieke patiënten en biedt innovatieve, sectoroverstijgende farmaceutische diensten voor patiënten met chronische of complexe aandoeningen als diabetes, hart- en longziekten. Met een uitgebreide zorg voor de patiënt wil de joint venture eraan bijdragen de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren en de kosten op de lange termijn te verlagen.

Het aanbod van diensten van Medco Celesio B.V. omvat drie gebieden. Samen met een nieuw soort zorgprogramma's en zorgdiensten ondersteuning verlenen bij het gebruik en toedienen van medicijnen. De twee postorderapotheken, DocMorris en Europa Apotheek Venlo, zijn een ander element van het dienstenpakket van Medco Celesio B.V.

Medco Celesio B.V. is gevestigd te Amsterdam en beide moederbedrijven zijn elk voor vijftig procent eigenaar. De Duitse onderneming Medco Celesio GmbH werd opgericht in 2010. De onderneming begint aanvankelijk in Duitsland in 2011 en zal dan actief en geleidelijk uitbreiden naar andere Europese markten zoals Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië. In totaal richt het zich op de 27 EU-lidstaten en Zwitserland en Noorwegen. De uitbreiding zal afhankelijk zijn van de vraag in de markt en de respectievelijke wettelijke voorschriften.

Meer informatie is online te vinden op: http://www.medcocelesio.com.

Perscontact Medco Celesio B.V.:
Max Müller, Vice President External Affairs & Communications, +49(0)30-720224-550
max.mueller@medcocelesio.com
Torben Bonnke, Head of Corporate Communications, +49(0)30-720224-550
torben.bonnke@medcocelesio.com

Medco Celesio B.V.

CONTACT: .