GasTerra en APX-ENDEX willen 'Storage Service' opnieuw aanbieden

Persbericht van GasTerra B.V.

Groningen, 14 juli 2011 - GasTerra neemt zich voor om de samenwerking met APX-ENDEX voort te zetten. Beide partijen willen de recent geĂŻntroduceerde 'Storage Service' opnieuw aanbieden. Volgens GasTerra's CEO, Gertjan Lankhorst, laat deze ontwikkeling zien dat GasTerra's eerdere beslissing om dit product op de markt te brengen, juist is geweest.

In maart 2011 kondigden GasTerra en APX-ENDEX de lancering aan van een nieuw product: 'Storage Service'. Deze service bood marktpartijen de mogelijkheid virtuele opslagruimte voor gas te contracteren tijdens een tweetal veilingen. Deze virtuele opslagruimte werd aangeboden in de vorm van 'Standard Bundled Units' (SBU's).

De opslagdienst heeft bewezen een succes te zijn. In maart en april van dit jaar zijn alle SBU's verkocht in een tweetal veilingen die door APX-ENDEX werden georganiseerd . GasTerra en APX-ENDEX zijn van plan hun samenwerking met twee jaar te verlengen. Het is de bedoeling de 'Storage Service' opnieuw aan te bieden in het najaar van 2011. Marktpartijen kunnen dan SBU's afnemen voor de periode april 2012 tot maart 2013.

Daarnaast gaat APX-ENDEX seminars organiseren waarbij marktpartijen informatie krijgen over productverbeteringen en feedback kunnen geven. GasTerra juicht dit initiatief toe.

Beide partijen spreken hun tevredenheid uit over de voorlopige overeenkomst. Gertjan Lankhorst: 'Het succes van de veilingen laat zien dat we eerder dit jaar een juiste beslissing hebben genomen om deze virtuele opslagdienst te introduceren op de Nederlandse gasmarkt. We vertrouwen erop dat de volgende veilingen net zo succesvol verlopen.' Ook Bert den Ouden, CEO van APX-ENDEX is enthousiast: 'De veilingen in april waren succesvol. We zien er naar uit de samenwerking met GasTerra te continueren en in de komende twee jaar nieuwe veilingen te organiseren.'

Over GasTerra
GasTerra is een internationale handelsonderneming die aardgas koopt en verkoopt en aan aardgas gerelateerde diensten aanbiedt. De onderneming kan bogen op bijna 50 jaar ervaring en beschikt over een sterke inkooppositie. GasTerra bedient een belangrijk deel van de Nederlandse en Europese aardgasmarkt. De onderneming opereert klantgericht en bevordert de veilige en doelmatige inzet van aardgas en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op het gebied van gas en energie. Het bedrijf onderkent het belang van de transitie naar een duurzame energievoorziening en initieert projecten in dat kader.

*

Links:
http://www.gasterra.nl



Razende Robot Reporter