Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 14-07-2011

Brandje

IJSSELSTEIN Een buitenlamp bij een woning ging in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juli in vlammen op.

Rond 02.35 uur werd de 67-jarige bewoonster van een woning aan het Parelpad wakker door een geluid. Zij ging poolshoogte nemen en zag dat de buitenlamp aan de gevel van het huis in brand stond. Zij wist het brandje snel te blussen.

De politie werd gewaarschuwd. Gezien de aangetroffen sporen, gaat het vermoedelijk om brandstichting. Aan getuigen die rond 02.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Parelpad, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdagochtend 13 juli een verkeerscontrole op de Zuidstedeweg gehouden.

De controle vond van 08.10 uur tot 10.20 uur plaats. In die tijd werd de snelheid van 764 voertuigen gecontroleerd, 75 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 81 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Automobilist in witte Suzuki doorgereden

IJSSELSTEIN Een automobilist reed op woensdagavond 13 juli door na een aanrijding.

Rond 22.15 uur hoorde een getuige een harde knal op het Opaalhof. Toen hij keek, zag hij een witte auto door de lucht vliegen en met een klap op wegdek terecht komen. Zonder te stoppen, reed de automobilist door. Het gebeurde zo snel dat de getuige het kenteken niet kon zien.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat de automobilist een paal met een straatnaambord uit de grond had gereden, op een betonblok was gebotst en daardoor was gelanceerd. Op de plek van het ongeval was onder andere een bumper achtergebleven. Die bleek thuis te horen op een Suzuki.

Gezien de aangetroffen sporen en de getuigenverklaring, gaat de politie er vanuit dat de om een witte Suzuki gaat. Een ouder hoekig klein model en met forse aanrijdingschade aan de voorkant, waarbij in ieder geval de bumper ontbreekt.

Aan getuigen die de aanrijding hebben gezien of die weten wie de betreffende automobilist is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.