Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 14-07-2011

Heling

UTRECHT- Twee mannen werden op donderdagochtend aangehouden, omdat zij goederen bij zich hadden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Omstreeks 03.35 uur werd een auto gecontroleerd op de Joseph Haydnlaan, omdat de bestuurder veel te hard reed. In de auto troffen de agenten goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De goederen werden in beslag genomen en de bestuurder, 24 jaar en afkomstig uit Woerden, en zijn bijrijder, 19 jaar en afkomstig uit Oudewater, werden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond

UTRECHT Een man raakte op woensdagmiddag zwaargewond, toen hij van vier hoog naar beneden viel.

Rond 16.15 uur kreeg de politie de melding dat een man uit een flat op de Afrikalaan van de vierde verdieping naar beneden was gevallen. De 48-jarige man uit Utrecht was zwaargewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man is inmiddels geopereerd, maar is er nog steeds slecht aan toe. Het is nog onduidelijk of de man gevallen is of zelf is gesprongen, dit zal uit nader onderzoek moeten blijken.

Vernieling

UTRECHT Een man werd op woensdagmiddag aangehouden voor vernieling.

De politie kreeg rond 17.05 uur de melding dat een dronken man een vernieling gepleegd zou hebben in een horecagelegenheid aan de Twijnstraat. Ook zou hij daar iemand geslagen hebben. Vervolgens was de man naar buiten gegaan, waar hij was gevallen. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de man aan. Aangezien niemand gewond was geraakt, wilden de agenten de man een bekeuring voor openbare dronkenschap geven. De man werd agressief en gooide een geparkeerde scooter om. De agenten hielden de man direct aan voor vernieling. Tegen de 21-jarige man uit Utrecht wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT Een vrouw kwam op woensdagavond met de schrik vrij, nadat zij met haar auto het water in reed.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie de melding dat een auto te water was geraakt op de Kardinaal de Jongweg, ter hoogte van het Eykmanplein. Een omstander wist de 65-jarige bestuurster uit het voertuig te halen. Zij was geschrokken, maar niet gewond geraakt. De vrouw verklaarde dat zij op het Eykmanplein de macht over het stuur was verloren, de berm in reed en vervolgens in het water was beland. Het voertuig werd uit het water getakeld.