Gemeente Lelystad

Landstrekenwijk en Warande worden aangesloten op glasvezel

Woensdag 13 juli 2011

De initiatiefnemers van Lelystad wil Glasvezel

In de Landstrekenwijk en een deel van de Warande zijn voldoende abonnementen afgesloten om met de aanleg van glasvezel in deze wijken te gaan beginnen. Dat heeft glasvezelbedrijf Reggefiber woensdag 13 juli bekend gemaakt.

Inspanningen van initiatiefgroep

Dit investeringsbesluit is voor een groot deel te danken aan de inspanningen van de initiatiefgroep `Lelystad-wil-glasvezel'. Iedereen die geïnteresseerd was in een glasvezelabonnement kon zich tot 2 juli daarvoor aanmelden bij één van de serviceproviders (KPN of Lijbrandt). De belangstelling is uiteindelijk groot genoeg gebleken. Reggefiber heeft bekendgemaakt voldoende aanmeldingen te hebben ontvangen om iedereen binnen het afgesproken aansluitgebied te kunnen aansluiten.

De aanleg van het glasvezelnetwerk

Reggefiber zal na de zomer starten met de aanleg van het hypermoderne glasvezelnetwerk in deze eerste twee Lelystadse pilotgebieden. Naar verwachting zijn voor het eind van het jaar alle woningen binnen de Landstrekenwijk en een deel van de Warande van glasvezel voorzien. In de komende tijd worden de verdere details rondom de aanlegwerkzaamheden bekend gemaakt en zullen bewoners een brief ontvangen wanneer de aanleg in hun buurt precies van start gaat.

Nieuwe mogelijkheden

Glasvezel opent niet alleen de deur naar tv met glashelder beeld in HD en 3D, maar ontsluit ook een wereld aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van werken, leren, communiceren en ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen, waarbij zorg op afstand mogelijk wordt. Niet alle mogelijkheden zijn al beschikbaar of zelfs al bedacht, maar één ding is zeker: met glasvezel is de Landstrekenwijk en een deel van de wijk Warande in één keer aangesloten op de toekomst. Later zullen ook andere wijken in de gelegenheid worden gesteld zich aan te melden voor glasvezel.

Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/lelystad Ja