Museon Den Haag

Persbericht

datum:
14 juli 2011

Nieuwe directeur Museon Den Haag

Marie Christine van der Sman wordt de nieuwe directeur van het Museon en volgt Bert Molsbergen op die per 1 februari 2012 met pensioen gaat.

Mevrouw Van der Sman is geen onbekende in de Nederlandse museumwereld. Zij heeft als leidinggevende en als adviseur ruime ervaring opgedaan bij diverse musea en museaal gerelateerde organisaties, zoals het Haags Historisch Museum, Meermanno-Westreenianum en de Nederlandse Museumvereniging. Ook binnen het onderwijs heeft ze haar sporen verdiend.

Het populair wetenschappelijk museum in Den Haag ziet in mevrouw Van der Sman een directeur die er op gericht zal zijn om voor het Museon ook in de toekomst aantrekkelijke educatieve tentoonstellingen en programma's te ontwikkelen die veel bezoekers zullen trekken.

Mevrouw Van der Sman heeft ruime ervaring met cultuureducatie en het beheer van erfgoed en kent de nationale en internationale samenwerkingsverbanden waarin het Museon opereert. In deze tijden van bezuinigingen in de culturele sector is cultureel ondernemerschap bijzonder belangrijk. Verwacht wordt dat mevrouw Van der Sman op creatieve wijze daar invulling aan zal geven.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle reggio's. Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 5,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: ¤ 6,50 /0 / volwassenen: ¤ 9,50 / 65+ Pashouders: ¤ 8,50 . M. Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen. Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl