Hotellerie in Amsterdam verhoogt de prijzen, Utrecht verlaagt de prijzen - de hotelprijsbarometer van hotel.info van mei 2011

Persbericht van PR Newswire

NEURENBERG, Duitsland, July 14, 2011 /PRNewswire/ --

De huidige prijsontwikkeling in de vijf grootste steden van Nederland vertoont een stabiel beeld. In welke grote steden de hoteliers nu meer kunnen incasseren en in welke bestemmingen hotelgasten minder hoeven te betalen laat hotel.info zien, de kostenloze online-hotelreserveringsservice voor meer dan 210.000 hotels wereldwijd. Het huidige resultaat van de hotelprijsbarometer van hotel.info voor mei 2011 luidt:

- Rotterdam in het kader van de WK tafeltennis met duidelijk stijgende prijzen

- New York wereldwijd de duurste metropool, de hotellerie van Moskou staat aan de top in Europa

De zomerse temperaturen nodigen uit tot sightseeing. Een ideale voorwaarde voor de toeristische trekpleister Amsterdam. De stad die onder andere beroemd is vanwege de vele grachten handhaafde zich in mei met een prijsstijging van meer dan 7 % tot 140,48 euro ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar op de eerste plaats van de vijf grootste steden van Nederland. Met een gemiddelde kamerprijs ter hoogte van 114,04 euro verzekerden de hoteliers van Den Haag zich van de tweede plaats.

Een duidelijke prijstoename van 11,56 % ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden werd door de hotellerie van Rotterdam gevraagd. Verschillende grotere evenementen, zoals onder andere de WK tafeltennis half mei, kunnen hun invloed op de prijsontwikkeling hebben gehad.

Ook de hotellerie in Brussel kan zich verheugen op iets hogere kamerpijzen en behoort daarmee tot de Europese top 10. Toch zijn hotelgasten van de Belgische hoofdstad met 123,66 euro duidelijk voordeliger uit dan in Amsterdam.

Het volledige persbericht vindt u hier:
http://www.hotel.info/Press.aspx?item=1200&mode=article

Perscontact:

Aleksander Szumilas
hotel.de AG
Hugo-Junkers-Strasse 15-17
90411 Nürnberg
Duitsland
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
E-mail: presse@hotel.info
URL: http://www.hotel.info

hotel.info

CONTACT: .