Productschap Vis


Mosselseizoen van start

Mosselseizoen van start Yerseke, 13 juli 2011 - Morgen gaat het Zeeuwse mosselseizoen met een week vertraging van start. Het warme en droge voorjaar heeft zijn weerslag gehad op de groei van de mossel. Het onderstreept dat de mossel een natuurproduct is en dat de natuur zich niet laat dwingen. Mosselkwekers beginnen nu gefaseerd mosselen naar de veiling in Yerseke te brengen zodat het geduld van mosselliefhebbers in België en Nederland niet langer op de proef wordt gesteld. De mosselen die nu op de veiling komen hebben overigens een voortreffelijke smaak. De verwachting is dat de groeiachterstand van de mosselen op de percelen in de Waddenzee en in de Oosterschelde de komende periode kan worden ingehaald zodat de markt optimaal bediend kan worden.

Met de populariteit van de Zeeuwse mossel gaat het goed. Het afgelopen seizoen is uitstekend verlopen en ook voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen. De komende weken gaan er miljoenen kilo's mosselen naar onze zuiderburen. De mossel is immers verankerd in de Belgische eetcultuur. In Nederland gaat de afzet gestaag omhoog. In beide landen gaat de mosselsector via een omvangrijke promotiecampagne trachten nog meer consumenten aan zich te binden.