Politie Groningen

donderdag 14 juli 2011

Provincie Groningen, 14-07-2011

Onderzoek diefstal buitenboordmotor

TERMUNTERZIJL Een 54-jarige inwoner van Termunterzijl heeft woensdag aangifte gedaan van diefstal van een buitenboordmotor. De diefstal van de buitenboordmotor vond waarschijnlijk afgelopen vrijdagavond plaats. De buitenboordmotor, van het merk Suzuki, heeft een waarde van zon
1.400 euro. De politie adviseert eigenaren van plezierbootjes de buitenboordmotor zoveel mogelijk mee te nemen als er geen gebruik van wordt gemaakt. Is dat niet mogelijk dan is het vastzetten of vergrendelen met een goed slot een andere mogelijkheid. Bovendien vraagt de politie mensen die iets verdachts zien altijd contact op te nemen met de politie.

Dief neemt twee autowielen mee

HAREN Een onbekende dief heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee autowielen gestolen in de Dilgtweg in Haren. De auto van een 72-jarige inwoner van die plaats stond aan één kant op blokken in plaats van op de wielen. Ook stond nog een krik deels onder het voertuig. De politie vermoed dat de wielendief is gestoord tijdens de diefstal. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.

Voetganger aangereden op zebrapad

MUSSELKANAAL Een 33-jarige inwoonster van Wedde is woensdagmorgen gewond geraakt in de Willem Diemerstraat in Musselkanaal. De vrouw stak via een zebrapad de weg over, maar werd daarbij aangereden door een 48-jarige automobilist uit Gasselte. De Drentse bestuurder had haar volledig over het hoofd gezien. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Taxichaufeur mishandelt door fietser

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een mishandeling waarbij woensdagmiddag een 63-jarige taxichauffeur gewond is geraakt. De automobilist reed vanuit de Gedempte Zuiderdiep de Oosterstraat in, toen plotseling een onbekende fietser tegen de auto sloeg. Hierbij raakte de spiegel van de auto kapot. De 63-jarige chauffeur wilde weten waarom de fietser sloeg en stapte uit zijn auto. Hij kreeg direct een duw en enkele slagen in het gezicht. De onbekende fietser stapte op zijn fiets en ging er vandoor. De taxichauffeur is voor controle naar een arts gegaan. De fietser was een blanke man met kort stekelig haar. Hij droeg een witte jas een spijkerbroek en sprak met een zachte G. Het slachtoffer doet aangifte.

Alcomobilist rijdt met auto een woning binnen

HAREN Woensdagavond is een 22-jarige inwoner van Hoogezand door de politie aangehouden nadat hij met zijn auto een woning aan Blekenweg in Haren was binnengereden. De 82-jarige bewoner zat op dat moment op zijn stoel tv te kijken en werd met stoel en al door de woning geschoven. Wonder boven wonder bleven zijn verwondingen beperkt tot wat schaaf en snij wonden. De woning was zwaar beschadigd. De hulpdiensten waren aanwezig en de auto moest worden afgesleept. De alcomobilist is meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat de man 0.85 promille (357 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Toen de agenten het rijbewijs wilde invorderen bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. De verdachte was echter van mening dat hij wel een rijbewijs heeft en krijgt de gelegenheid om dit alsnog in te leveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen bestuurder. Hij kon na verhoor het bureau verlaten.

Verwarde man zwaait met zwaarden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 52-jarige inwoner van Groningen in de Semarangstraat in Groningen aangehouden. De Stadjer liep schreeuwend over straat en had twee zwaarden in zijn hand. Toen de agenten de man zagen lopen, verzochten ze hem om de zwaarden te laten vallen. Hij was zeer boos en weigerde dit. Familieleden van de man wisten uiteindelijk de zwaarden af te pakken waarna hij de politiemensen met een riem bedreigde. De agenten hebben pepperspray gebruikt. Met meerdere politiemensen lukte het uiteindelijk om de verdachte te boeien en over te brengen naar een politiebureau. Ook op het politiebureau bleef de man zich agressief gedragen en is hij ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie rolt hennepkwekerij op in woning

HOOGEZAND De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Kalkwijk een hennepkwekerij opgerold. Daarbij zijn drie mannen ( 58, 47 en 35 jaar) uit Haren, Dokkum en Almere aangehouden. De politie stelde een onderzoek in na meerdere klachten over reukoverlast. Agenten troffen in de woning een professionele kwekerij aan met 847 hennepplanten. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren werden in beslag genomen en werden in overleg met de officier van justitie vernietigd. Daarnaast werden er ook andere goederen in beslag genomen waaronder drie personenautos en een scooter. Deze zijn veiliggesteld aan het politiebureau. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex van de politie en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft woensdagavond twee personen aangehouden voor huiselijk geweld. In de gemeente Oldambt werd een 19-jarige jongen aangehouden. Agenten reageerden op een melding waarbij de zoon des huizes zijn vader zou hebben mishandeld. De verdachte werd aangehouden in zijn ouderlijk huis. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De vader hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Ook in Delfzijl werd een 51-jarige man aangehouden. Agenten werden naar de woning gestuurd omdat de bewoner door het lint zou gaan. Ter plaatse bleek dat hij zijn eigen huisraad had vernield. Omdat de man onder invloed was van alcohol en agressief reageerde naar de overige bewoners werd hij meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Vandaag mocht hij het bureau weer verlaten.

Aanhouding voor openstaande boetes

GRONINGEN Een 31-jarige inwoner uit Groningen is woensdagnacht aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in de Hoekstraat lopen. Zij wisten dat de Stadjer aangehouden kon worden in verband met openstaande boetes. Hij had voor bijna 400 euro aan boetes open staan of vijf dagen hechtenis. Aangezien de man dit niet kon betalen werd hij ingesloten.

Alcomobiliste aangehouden

KOLHAM De politie heeft woensdagnacht een 30-jarige inwoonster uit Sappemeer aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurster viel op omdat zij met hoge snelheid over de A.B. Nobellaan reed. Uit een alcoholtest bleek dat zij bijna 1,25 promille (535 ug/l) alcohol in haar bloed had. De vrouw kreeg een rijverbod voor vijf uren opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Drietal bekeurd voor vernieling

ZOUTKAMP De politie heeft woensdagnacht drie jongens ( 16 en 15 jaar) uit Geldrop aangehouden voor vernieling. Tijdens een nachtelijk dropping vonden de knapen het nodig om tegen straatnaambordjes te slaan, bermpaaltjes te verwijderen en een vlag te stelen aan de Panserweg. Een getuige had gezien dat de jongens een camping waren op gegaan. Gewaarschuwde agenten troffen de knullen daar aan. Zij maakten deel uit van een vereniging die op de camping was neergestreken.

De vernielers kregen alle drie een bekeuring voor baldadigheid. Na overleg met de campingeigenaar kregen zij de opdracht de camping onmiddellijk te verlaten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 13 juli op diverse plaatsen op snelheid.

N46 Eemshavenweg: aantal geregistreerde voertuigen:1307, aantal overtredingen:3, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.

N361 hmp 3.2,: aantal geregistreerde voertuigen:1626, aantal overtredingen:7, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Beneluxweg, hmp 4,6: aantal geregistreerde voertuigen: 5983 , aantal overtredingen: 247, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.