Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 14-07-2011

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had.

Omstreeks 17.00 uur werd een 53-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Ringweg-Kruiskamp. De man had te veel gedronken en blies op het bureau 640 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Vechtpartij

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werden twee personen aangehouden na een vechtpartij.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Hof. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarig man uit Amersfoort aan. Hij was op zijn oog geslagen en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Twee verdachten van 19 en 20 jaar oud uit Amersfoort werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Waarom de vechtpartij is ontstaan is niet bekend.

Grote hennepkwekerij ontmanteld

LEUSDEN De politie trof eind juni in een loods aan de Fliert in Achterveld een hennepkwekerij aan. In meerdere ruimten van de loods zagen de agenten dat een groot aantal hennepstekken en moederplanten werden gekweekt of onderhouden.

Naar aanleiding van een melding bij Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in. In overleg met justitie besloot de politie om op 20 juni de loods te betreden. Agenten troffen in meerdere ruimten kweekapparatuur, lampen, ventilatoren, groeimiddelen en een groot aantal hennepstekken en moederplanten aan.

In totaal werden maar liefst 23.000 hennepstekken en bijna 700 moederplanten aangetroffen. Ook blijkt er sprake te zijn van diefstal van stroom. Bij het vervolgonderzoek troffen de rechercheurs een vuurwapen en 50.000 euro contant geld aan. Dit werd in beslag genomen.

De vermoedelijke eigenaar van de kwekerij, een 42-jarige inwoner van Achterveld, is kort na de inval aangehouden en ingesloten. Deze verdachte zit nog steeds vast.