Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 14-07-2011

Insluipsters

MAARSSEN Een bejaarde vrouw werd op woensdagmiddag 13 juli het slachtoffer van twee insluipsters.

Rond 16.00 uur zag een 88-jarige vrouw plotseling twee vrouwen in haar woning aan de Langegracht staan. De vrouwen hingen een smoesje aan de bejaarde vrouw op en wisten ook op die manier haar pincode af te troggelen. Daarna vertrokken de vrouwen.

De bewoonster vertrouwde het toch niet en waarschuwde even later een buurvrouw, waarna bleek dat de twee ook haar bankpas hadden gestolen. Nog voordat de pinpas kon worden geblokkeerd, bleek er al een groot geldbedrag mee te zijn opgenomen.

De verdachten waren getint en blank, rond de 28/30 jaar oud en hadden donker haar. Aan getuigen die de verdachten rond 16.00 uur op of in de omgeving van de Langegracht hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Zuilense Ring

MAARSSEN Op woensdag 13 juli hielden honderden automobilisten zich in de middag en avond niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u.

De politie controleerde van 15.30 uur tot 21.00 op de Zuilense Ring. In die 5,5 uur werd de snelheid van 6628 voertuigen gecontroleerd, 6210 bestuurders hielden zich netjes aan de maximumsnelheid, de overigen niet. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd. De topper reed 140 km/u.

Lpg-tankstations op veiligheid gecontroleerd

RIJN & VENEN - De Milieudienst Noord-West Utrecht en het Regionaal Milieuteam van de Politie Utrecht hebben de afgelopen maanden controles uitgevoerd specifiek gericht op de veiligheid bij lpg-tankstations.

De controles vonden in de gemeenten Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen plaats en werden eind juni afgerond. Zeven van de achttien gecontroleerde tankstations waren geheel in orde. Bij de andere werden lichte tot ernstige overtredingen geconstateerd. Bij de controles werd gekeken of de veiligheidseisen en -procedures (zoals controleren lpg-pompen, blusmiddelen, vereiste kennis en trainingen personeel) goed gevolgd werden. Er werden onder andere overtredingen geconstateerd bij de deskundigheid van het personeel. Eén station bleek omgebouwd te zijn van bemand naar onbemand takstation, terwijl het zonder toezicht afleveren van lpg verboden is. Deze pomp is direct gesloten.

De bedrijven waar overtredingen werden geconstateerd, zijn door de Milieudienst aangeschreven. Bij drie bedrijven was de ernst van de overtredingen reden voor het opmaken van een proces-verbaal door de politie. Het ging daarbij om overtreding van de Milieuvergunning en van de voorschriften lpg-tankstations (geen noodknopvoorziening en onvoldoende kennis). De overtredingen bleken bij de hercontroles grotendeels in orde te zijn gemaakt. De controles zullen in de toekomst worden herhaald.