Veilig Verkeer Nederland

VVN: Bob regel je nu ook via Facebook

donderdag, 14 juli 2011

Nieuw dit jaar is de speciaal ontwikkelde Wie is de Bob?-applicatie op Facebook. Daarmee kunnen vrienden hun evenementen plannen en direct bepalen wie wanneer als Bob optreedt. Wanneer Bob zijn of haar vrienden veilig thuis heeft gebracht kunnen die vrienden - eveneens via Facebook
- hun Bob direct bedanken met een speciaal en persoonlijk filmpje. Bob-kameraadschap wordt bovendien nadrukkelijk beloond: iedere keer dat je je opgeeft als Bob levert het je punten op, iedere keer dat je je vrienden veilig thuisbrengt evenzeer. Hoe meer punten je verzamelt, des te groter is de kans op een van de vele prijzen! Zo kun je via de applicatie iedere maand een gloednieuwe iPad winnen, maar bijvoorbeeld ook ritjes in een limousine. Kan de Bob ook weer eens ervaren hoe het is om veilig te worden thuisgebracht, na een leuke avond met vrienden! De Facebook-applicatie is te vinden via www.wieisdebob.nl.

Het Bob-zomerteam on tour

Tijdens de Bob-zomertour bezoekt het zomerteam ruim twintig evenementen door heel Nederland, van de strandfeesten in Bloemendaal tot de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en het Bavaria City Racing in Rotterdam. Daar geven de teamleden voorlichting over alcohol in het verkeer en herinneren ze vriendengroepen aan het maken van heldere afspraken over wie rijdt en niet drinkt. Een compleet overzicht van alle bestemmingen van het Bob-zomerteam is te vinden op www.vvn.nl/bob-zomertour.

Over Bob

Sinds 14 december 2001 kent Nederland Bob. De Bob-campagne is een gezamenlijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN), het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en importeurs en producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken en de STIVA. De Bob-campagne 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door Univé Verzekeringen en Dräger Safety. De campagne dankt haar succes aan de simpele en positieve boodschap: alcohol mag best (met mate!), maar niet in het verkeer.

Over Veilig Verkeer Nederland

Kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers: iedereen heeft het recht veilig de straat op te kunnen. Veilig Verkeer Nederland is de maatschappelijke organisatie die zich inzet voor dat recht, door zoveel mogelijk mensen te inspireren, te stimuleren en ze actief bij verkeersveiligheid te betrekken. VVN wordt daarbij gesteund door ruim 35.000 leden en donateurs.