Politie Gelderland-Zuid

Driemaal onder invloed

Winssen, Nijmegen , 14-07-2011 o Woensdagavond en nacht hielden surveillerende politieagenten in Winssen en Nijmegen drie automobilisten aan voor het rijden onder invloed.

Rond 22.30 uur reden politieagenten over de Leegstraat in Winssen toen ze een auto slingerend en met hoge snelheid zagen rijden. Toen de bestuurder stopte bij een tankstation, spraken ze hem aan. De 28-jarige man uit Enschede rook sterk naar alcohol en was zeer onvast ter been. Hij werd aangehouden voor verder onderzoek op het politiebureau. Een 28-jarige bijrijder uit de gemeente Landerd probeerde zich met de aanhouding te bemoeien en beledigde de agenten meerdere malen. Toen hij na meerdere waarschuwingen de agenten opnieuw beledigde werd ook hij aangehouden.

Tijdens fouillering op het politiebureau beledigde de 28-jarige man uit Enschede de dienstdoende agent. Ook weigerde hij meerdere malen om een goede blaastest af te leggen op de ademanalyse. Het weigeren mee te werken aan een ademanalyse geldt als misdrijf en wordt zwaarder bestraft dan het rijden onder invloed. Beide mannen werden ingesloten voor verhoor.

Nijmegen
Rond 02.00 uur betrapten agenten in de In de Betouwstraat een 38-jarige Nijmegenaar op wildplassen. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. De man rook sterk naar alcohol en was zeer onvast ter been. Hierop waarschuwden de agenten de man dat hij niet mocht rijden. Korte tijd later zagen de agenten de man toch rijden. Op de Groesbeekseweg lieten ze hem stoppen. De blaastest op straat was voldoende aanleiding om hem mee te nemen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De ademanalyse gaf een uitslag van 620 ugl. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rond 05.00 uur zagen agenten in de Bisschop Hamerstraat een auto rijden zonder verlichting. Op het Keizer Karelplein negeerde de bestuurder tweemaal het rode verkeerslicht. Hierop werd hij staande gehouden voor verder onderzoek. De blaastest op straat gaf een F-indicatie aan, wat doorgaans wijst op fors alcoholgebruik. Op het politiebureau blies de 24-jarige Nijmegenaar 590 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij werd later met een proces-verbaal op zak heengezonden. (10)

Laatst gewijzigd 14-07-2011 11:23 | © Regio Gelderland-Zuid |