Gemeente Zwolle

Caravan niet te lang op openbare weg stallen

Lekker goed voorbereid op vakantie, wie wil dat niet? Dan is het fijn als u voordat u vertrekt ruim de tijd heeft om uw caravan nog even schoon te maken, te controleren en rustig in te pakken. Bedenk daarbij dat recreatievoertuigen niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd mogen worden. Houdt u zich hier niet aan, dan loopt het risico dat u een dwangsom opgelegd krijgt.

Tijdens het kampeerseizoen stallen veel mensen hun caravans, campers en vouwwagens voor langere tijd op de weg. Daar ontvangt de gemeente elk jaar veel klachten over.

De recreatievoertuigen nemen immers parkeerplaatsen in en het belemmeren van uitzicht. En dat laatste leidt ook tot onveilige verkeerssituaties.

Niet langer dan drie dagen parkeren

Binnen de gemeente Zwolle is het verboden om caravans, campers, vouwwagens en andere recreatievoertuigen langer dan drie dagen op of langs de openbare weg te plaatsen. Met de openbare weg wordt bedoeld de weg volgens de Wegenverkeerswet. Dit omvat, naast de rijweg, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen.

Campers, caravans en vouwwagens

Een termijn van drie dagen is in het algemeen ruim voldoende voor het vakantieklaar maken van uw voertuig. Of om uw recreatievoertuig bij terugkomst uit te laden en weer gereed te maken voor de stalling.

Denk hieraan als u uw recreatievoertuig gebruikt in de vakantieperiode. Het team milieuhandhaving van de gemeente Zwolle houdt controle op caravans, campers, vouwwagens en ander recreatievoertuigen die op of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Bij overtreding van de regels kunt u een dwangsom opgelegd krijgen.