Kamer van Koophandel

Opnieuw 10.000 euro voor centrummanagement Vught

donderdag 14 juli 2011

Vught is klaar om centrummanagement daadwerkelijk van de grond te tillen.

De structurele samenwerking tussen ondernemers (inclusief horeca en vastgoed) en gemeente moet leiden tot een sterker en aantrekkelijker centrum. De Kamer van Koophandel Brabant reikte gisteren ter ondersteuning opnieuw een cheque van 10.000 euro uit.

Stuurgroep

De eerste Vughtse stappen richting centrummanagement zijn circa twee jaar geleden gezet. Dat gebeurde tijdens een KvK-bijeenkomst over de kansen die centrummanagement biedt. Bij ondernemers, gemeentebestuur en vastgoedeigenaren bleek direct voldoende draagvlak voor structurele samenwerking. Een stuurgroep ging aan de slag met een gezamenlijke visie en ambitieniveau voor het centrum van Vught. De stuurgroep kreeg ondersteuning van KvK Brabant vanuit het Programma Centrummanagement. De steun bestond uit een stimuleringsbijdrage (10.000 euro) en inhoudelijke begeleiding.

Tweede fase: aan de slag

Vught is nu klaar voor de tweede fase en gaat concreet aan de slag. De Stichting Centrummanagement (CM) Vught is een feit. En er komen werkgroepen die zich bezig gaan houden met onder meer acties en evenementen en met schoon, heel en veilig. Ook zijn de eerste stappen in de richting van een Ondernemersfonds gezet. De Stichting Centrummanagement heeft hiertoe gisteren een overeenkomst getekend met extern procesbegeleider R. Snel. Het Ondernemersfonds is bedoeld om te komen tot collectieve financiering van Centrummanagement. Verder gaat de stichting CM het voorbereidende werk doen tot het aanstellen van een centrummanager. De bedoeling is dat het Ondernemersfonds op 1 januari 2012 officieel van start kan en dat per die datum ook een centrummanager in functie is.

De Kamer van Koophandel heeft een bijdrage geleverd aan de opstartfase van het centrummanagement. Nu Vught de ambities daadwerkelijk waar gaat maken, biedt de KvK opnieuw ondersteuning. Dit met een tweede Stimuleringsregeling Centrummanagement Brabant. Berry Welten, vicevoorzitter van de KvK Brabant, reikte gisteren de bijbehorende cheque van 10.000 euro uit aan wethouder Peter van de Wiel, Jacques Snep (MKB Vught) en Herman de Groot (Stichting CM).

Bron: KvK