Gemeente Twenterand


Herstel graven op oude begraafplaats Vriezenveen

In samenwerking met de stichting RIBO, die zich bezig houdt met restauratie in de bouw, en de vereniging Terebinth (vereniging voor funeraire cultuur) is de gemeente van plan een aantal graven op het oude gedeelte van de begraafplaats in Vriezenveen aan de Koningsweg te herstellen.

Die graven op het grafveld ten oosten van de hoofdtoegangsweg van de begraafplaats zijn aangeven met een bordje.

Het is de bedoeling dat de herstelwerkzaamheden dit najaar worden uitgevoerd aan de graven, de stenen en de hekwerken. Het gaat om de graven, die middels een piketpaal met een bordje zijn gemarkeerd. Aan het project zijn geen kosten verbonden voor de nabestaanden of rechthebbenden. De financiën zijn bijeen gebracht door de subsidieverleners en de gemeente.

Niet van alle graven zijn bij ons de nabestaanden c.q. rechthebbenden bekend. Omdat we zoveel mogelijk de werkzaamheden in overleg met hen willen uitvoeren, vragen wij u als nabestaande c.q. rechthebbende zich te melden bij de gemeente. Daarvoor kunt u contact opnemen met onze medewerker H. Oudendijk 0546-840874.

We geven u tot 15 oktober 2011 de mogelijkheid dat te doen. Daarna zullen de werkzaamheden aan de graven worden aanbesteed en vervolgens worden uitgevoerd.