Gemeente Kaag en Braassem

Spoedmaatregel verbetering kade Polder Oudendijk Locatie van de loswal. Op de achtergrond een vrachtwagen die grond heeft aangevoerd. Deze wordt per kraan op duwbakken geladen.

Bij een stuk kade in de polder Oudendijk heeft het hoogheemraadschap van Rijnland in de maand juni een toenemende verzakking waargenomen. Door de combinatie van de geringe stabiliteit en de verzakking heeft het hoogheemraadschap van Rijnland besloten om met spoed dit deel van de kade te stabiliseren. Deze werkzaamheden zijn eind juli 2011 gereed.

De Polder Oudendijk is gesitueerd aan de Wijde Aa, die in verbinding staat met de Kromme Does en het Braassemermeer. De polder maakt onderdeel uit van de top 25 van het kadeverbeteringsprogramma van Rijnland. De kade rondom de polder wordt vanaf 2012 versterkt en opgehoogd. Over een lengte van circa tweehonderd meter kan echter niet worden gewacht en is urgente versterking nodig. Het werk wordt momenteel uitgevoerd door aannemer J.P. Vos te Alphen a/d Rijn.

Â

Aanvoer van grond op de locatie van de dijk. Links de aanvoer van duwbakken met grond vanaf de loswal. Een kraanschip brengt de grond over de kruin van de dijk. Op het fietspad staan toezichthouders om fietsers staande te houden. Twee kranen verwerken de grond om de dijk te stabiliseren. Op de achtergrond het kraanschip. Â