Waterschap Scheldestromen


van Zeeland' gepresenteerd

Boekje 'Wegbeplanting in de Tuin van Zeeland' gepresenteerd

Donderdagmorgen is het eerste exemplaar van het boekje `Wegbeplanting in de Tuin van Zeeland' overhandigd aan dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen. Dit werd gedaan door de schrijver, de heer De Klerk die onderzoek heeft gedaan naar de vormen van wegbeplanting op Walcheren in de afgelopen eeuwen.

Het idee om onderzoek te doen naar de beplanting langs de Walcherse wegen in de afgelopen eeuwen ontstond toen voormalig waterschap Zeeuwse Eilanden in 1998 het Groenstructuurplan presenteerde. Volgens dit plan zouden bepaalde wegbeplantingen verdwijnen of veranderen. De uitvoering van dit plan werd uitgesteld en in overleg met de Stichting Tuin van Zeeland werd het beleid aangepast. Als snel rees de vraag hoe er in het verleden werd omgegaan met wegbeplanting en hoe deze eruit zag.

Dr. Aad de Klerk ging aan de slag met deze vragen en dit mondde uit in het vandaag gepresenteerde boekje. Het is een uitgave van waterschap Scheldestromen die in samenwerking met Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland en Stichting Tuin van Zeeland is gerealiseerd. Het boekje is voor EUR 8,95 verkrijgbaar bij boekhandel De Drukkerij in Middelburg.