Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Apotheker tekent voor uitbreidingsplannen bedrijventerrein de Skou in Heeg

Na een lange voorbereidingstijd is de uitbreiding van het bedrijventerrein de Skou in Heeg een stap dichterbij gekomen.

Burgemeester Hayo Apotheker zette vanmiddag zijn handtekening op de overeenkomst tussen de gemeente en de marktpartijen, G. Venema Beheer B.V. en Attema Vastgoed en exploitatie B.V.

Hiermee is groen licht gegeven voor de formele procedure om vanuit het ontwerp-bestemmingsplan een beeldkwaliteitsplan `Uitbreiding de Skou' te realiseren. Deze uitbreiding voorziet in het ontwikkelen van:


- 3,5 hectare watergebonden bedrijventerrein
- 5,4 hectare groen en,

- 6 hectare natuur
Daarnaast is het opknappen van de voormalige melkfabriek nog een onderdeel van de gemaakte afspraken in de overeenkomst.

Bij het maken van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan is rekening gehouden met het masterplan Watersportkernen en ruimtelijke kwaliteit, het waterfront Heeg als voorbeeld'. Dat plan is in goed overleg tussen de voormalige gemeente Wymbritseradiel en de provincie Frysla>-.n tot stand gekomen. Bij deze uitbreiding is veel aandacht besteed aan een goede landschappelijke inpassing.

De realisatie zal een gunstige invloed hebben op de werkgelegenheid van de gemeente Súdwest-Frysla>-.n.

Op de foto, van links naar rechts: wethouder Gea Akkerman, dhr. Anno v.d. Broek, dhr. Douwe Attema, dhr. Klaas Attema, mevr. Nathasja Santema, wethouder Leo Pieter Stoel, burgemeester Hayo Apotheker, dhr. Gerrit Venema, wethouder Maarten Offinga en mevr. Marianne Veenstra.