Gemeente Dalfsen

Felicitaties voor Nederlands Kampioenen (+foto's)

14-07-2011

Dalfsen feliciteert Nederlands Kampioenen

DALFSEN - Sportwethouder Maurits von Martels heeft woensdagmiddag tien inwoners van de gemeente Dalfsen gefeliciteerd, die in het afgelopen sportseizoen Nederlands Kampioen zijn geworden. De gemeente wil hen nu alvast in het zonnetje zetten, vooruitlopend op de jaarlijkse bijeenkomst in januari, waar alle kampioenen uit de gemeente Dalfsen worden gehuldigd.

Skeeleren

Skeeleraar Gerline Crediet uit Nieuwleusen heeft op het Nederlands kampioenschap in Heerde goud gewonnen op het onderdeel aflossing. Ze skeelert bij de skeelerclub Staphorst.

Volleybal

Mirthe Heuver en Thijs Mars uit Lemelerveld zijn op 15 mei Nederlands kampioen geworden bij het Nederlands kampioenschap volleybal 2 x 2. Mirthe volleybalt bij De Bevers in Lemelerveld en Thijs bij Volco in Ommen. Ze hebben meegedaan via een wildcard.

Stihl Timbersports

Rik van Drielen uit de Stokte is eind mei Benelux kampioen geworden. Onderdelen van de competitie zijn: springboard, stock-saw, standing Block-chop, singlebuck, underhand Block-chop en hot-saw.

Benodigde kwaliteiten voor deze sport zijn kracht, snelheid en precisie. Rik gaat begin september zijn titel verdedigen op het WK in Roermond.

Turnen

David Bos uit Dalfsen is op 5 juni Nederlands kampioen geworden op het NK turnen in Breda op het onderdeel brug. Met een score van 11,8 behaalde hij de eerste plaats. David traint 6 uur in de week bij ASC afd. gymnastiek in de sporthal aan de Molendijk.

Acrogym

Juliet en Leon van Dam, broer en zus uit Hoonhorst, werden beiden Nederlands kampioen acrogymnastiek. Juliet deed dit met haar partner uit Hattem en kwam uit in de categorie mixparen jeugd.

Leon won goud samen met zijn partner Mark Witvoet in de categorie heren duo junioren. Mark Witvoet Acrogym kampioen komt uit (buitengebied) gemeente Dalfsen.

Marja ter Steege uit Nieuwleusen deed mee met haar partner uit Joure. Zij kwamen uit in de categorie duo junioren (dames). Zij trainen allen bij WRZV Landstede in Zwolle. In oktober vindt het Europees kampioenschap plaats in Bulgarije.

Schietsport

Ferry Slangewal is op 3 juli in Papendal Nederlands Kampioen junioren luchtdruk pistool geworden. Ferry is lid van de Schietsportvereniging Dalfsen.

Tafeltennis dubbel

Dit zijn Marieke v.d. Kamp (Hoonhorst) en Wilfred Schipper (Oudleusen). Zij zijn Ned. Kampioen Tafeltennis dubbel.

Hier kunt u een aantal foto's van de felicitaties bekijken: