Politie Gelderland-Midden

Politie houdt Zevenaarder aan op verdenking van witwassen
Publicatiedatum: 14-7-2011 13:31:08

Zevenaar - De politie heeft maandagmorgen 11 juli een 40-jarige Zevenaarder in zijn woning aangehouden naar aanleiding van een strafrechtelijk financieel onderzoek. De politie heeft een aantal goederen in beslag genomen waaronder twee voertuigen en drugs. De man wordt verdacht van het witwassen van geld en het handelen en bezit van verdovende middelen.

De politie had informatie binnen gekregen over het mogelijk witwassen van geld. Agenten hadden de man zien rijden in dure auto's en wisten dat hij geen werk had. Uit nader onderzoek bleek dat de man geen legale inkomsten (werk of uitkering) had en die dure auto's dus niet had kunnen betalen. Daarom werd er in het kader van de patseraanpak onderzoek naar hem gedaan.
Maandag 11 juli werd in de ochtend een zoeking gedaan in zijn woning en een loods in Zevenaar. Hierbij werden twee duurdere auto's en twee flatscreens in beslag genomen. Tevens werd er een hoeveelheid aan hasj en administratie in beslag genomen. De politie vermoedt dat de 40-jarige man zijn inkomsten verkreeg in de handel van verdovende middelen. De Zevenaarder is maandag 11 juli in verzekering gesteld. Donderdagmiddag 14 juli is de man na verhoor weer heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met de Zevenaarder gebeurt.

Het tegengaan van Financieel-economische criminaliteit is één van de speerpunten van de regio Gelderland-Midden. Want criminaliteit mag niet lonen! De focus van de politie ligt niet alleen op de zogenoemde patsers - snelle jongens in te dure auto's. Maar ook op de bezittingen van grotere criminelen, zoals drugshandelaren, wordt in binnen- en buitenland beslag gelegd. Daarbij neemt de politie de crimineel verkregen winsten en goederen af. Het korps wil criminelen ontmoedigen, want zolang misdaad loont gaat er een negatief signaal van uit naar bijvoorbeeld jongeren.