Politie Brabant Zuid-Oost

Politie rondt onderzoek dodelijk ongeval A67 voorlopig af

Bladel, 14-07-2011 o De politie heeft het onderzoek naar aanleiding van het dodelijk ongeval van woensdagochtend 6 juli op de A67 ter hoogte van Bladel voorlopig afgerond. Bij het ongeval kwam een 19-jarige vrouw uit Antwerpen om het leven.

Onderzoek

De politieafdeling De Kempen heeft de afgelopen week uitvoerig onderzoek gedaan. Enkele vrienden en vriendinnen van het slachtoffer zijn gehoord, er is nogmaals met de ouders gesproken, er is sectie op het lichaam van het slachtoffer verricht, haar auto is uitgebreid technisch onderzocht en er is onderzoek verricht naar haar mobiele telefoon.

Resultaten
Uit het onderzoek blijkt dat de vrouw die woensdagochtend rond 1.10 uur met haar auto van de weg is geraakt en vrijwel meteen aan de opgelopen verwondingen is overleden. Bij de sectie op het lichaam is geen ander letsel geconstateerd dan de verwondingen die door het ongeval zijn veroorzaakt.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat een ander voertuig bij het ongeval betrokken zou zijn geweest. De politie gaat er dan ook vanuit dat er sprake is geweest van een noodlottig eenzijdig ongeval. De politie baseert dat op het sporenonderzoek na het ongeval en op het technisch onderzoek van de auto. Er zijn daarbij geen aanwijzingen gevonden dat de wagen is gesaboteerd .

Verder is gebleken dat de vrouw geen autogordel droeg op het moment van het ongeval en dat ze niet-handsfree aan het telefoneren was met een vriend. Het is onbekend of dat de oorzaak van het ongeval is geweest. Het is nog niet bekend of de vrouw teveel alcohol had gedronken. Sommige uitkomsten van het onderzoek laten zodoende nog enkele weken op zich wachten. De politie had na het ongeval om getuigen gevraagd, maar die hebben zich niet gemeld.