Politie Groningen

Politie plaatst beelden op YouTube i.v.m. straatroof

Groningen, 14-07-2011 o De Politie Groningen heeft beelden op haar YouTube kanaal geplaatst die mogelijk kunnen leiden naar de oplossing van een straatroof op een 17-jarige jongen uit Groningen. De straatroof is gepleegd op zaterdagavond 25 juni 2011 rond 23.50 uur aan de Stadsweg ter hoogte van de Dragonstraat. Dit ligt tussen de wijken Lewenborg en Oosterhoogebrug.

Wat is er gebeurd?
Een 17-jarige jongen uit Groningen liep op zaterdagavond 25 juni 2011 rond 23.50 uur over de Stadsweg in Groningen. Ter hoogte van het speeltuintje aan de Dragonstraat werd hij aangesproken door vier fietsers. De jongens wilden geld. Zonder enige aanleiding werd het slachtoffer meerdere malen geschopt en geslagen. Een getuige zag het gebeuren en greep in. Hierop kozen de vier daders het hazenpad en fietsten weg richting het centrum. Direct werd er door meerdere politie-eenheden in de omgeving naar de daders gezocht. Dit leverde echter geen resultaat op. Het slachtoffer brak door de mishandeling zijn sleutelbeen. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan. Sinds de beroving is de Stadjer zijn mobiele telefoon kwijt.

Wie herkent de personen op de beelden?
De politie heeft vandaag beelden geplaatst op YouTube en is op zoek naar de identiteit van de personen die op de beelden te zien zijn. Herkent u zichzelf of één van de personen op de beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem bel dan met 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000 (gratis).Bekijk de filmopname hier >>