Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 14 juli

Noord-Holland Noord, 14-07-2011 o 14.15 uur

Brand in schuur en garage

Den Helder, donderdag 14 juli

In een schuur aan de Hector Treubstraat brak donderdagochtend rond 03.45 uur brand uit. De schuur, die aan de achterzijde van een woning lag, stond geheel in brand toen de hulpdiensten arriveerden. In verband met de rookontwikkeling en de overslaande vonken werden de bewoners van de Lorentzstraat en de Boerhaavestraat gewaarschuwd. Om 04.20 uur werd deze brand meester gegeven. Bij deze brand kwam in beperkte hoeveelheid asbest vrij.

Rond 04.15 uur kreeg de brandweer een melding van een tweede brand in een garage aan de Gravenstraat. Hier moest een deel van een hotel leeggehaald worden omdat de garage aan de achterzijde lag. Ook bewoners van de Beatrixstraat werden uit hun huis gehaald. Ook deze brand was vrij snel onder controle. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur en garage uitbrandden.

De politie doet onderzoek of er sprake is van brandstichting en of er verband is tussen beide branden.

Heling fiets

Heerhugowaard, woensdag 13 juli

Een 21-jarige man uit Heerhugowaard is woensdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden op de Galileistraat. Agenten zagen de man met zijn fiets bij een bedrijfsterrein staan. Het framenummer van de fiets werd nagetrokken. Het rijwiel bleek als gestolen geregistreerd te staan. De man werd aangehouden voor heling.

Aanhouding voor mishandeling

Schagen, donderdag 14 juli

Een 17-jarige jongen uit Warmenhuizen werd donderdagochtend rond 02.20 uur aangehouden op de Hofstraat. Een 16-jarige jongen uit t Zand stond met vrienden op de Nieuwstraat toen er een jongen naar hem toe kwam lopen. Deze jongen sloeg hem. De 16-jarige jongen viel hierdoor op de grond en had een bloedneus. Het signalement van de verachte werd doorgegeven aan de politie. Deze kon de 17-jarige verdachte op de Hofstraat aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Bedreiging met mes

Alkmaar, woensdag 13 juli

Een 32-jarige man uit Alkmaar werd woensdagavond rond 18.50 uur aangehouden op de Maasstraat. De politie kreeg een melding van een ruzie op de Ravelijnstraat en trof ter plaatse een man en een vrouw voor de voordeur aan. Zij gaven aan dat een vriend van hen, die bij hen op visite was, zojuist bedreigd was door een buurman met een mes. De man liep hierbij een verwonding op aan een vinger en een schram op zijn bovenarm.

De verdachte werd aangetroffen in een telefooncel op de Maasstraat. Hij werd aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanrijding A7

Berkhout, woensdag 13 juli

Een 49-jarige automobiliste uit Purmerend kwam woensdagavond rond 18.45 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal terecht op de A7 ter hoogte van Berkhout. De vrouw wilde van rijstrook wisselen, maar zag hierbij een andere auto over het hoofd. Om de auto te ontwijken week ze uit naar links en toen weer naar rechts. Ze verloor hierdoor de macht over het stuur en raakte de andere auto alsnog aan de voorzijde. Hierdoor belandde de vrouw in de berm, raakte een verkeersbord en kwam tot stilstand op de bermverhoging. De auto van de 50-jarige man uit Purmerend, die zij had aangereden, kwam in de slip en reed tegen een lantaarnpaal. Beide automobilisten liepen geen letsel op door de aanrijding.

Auto met aanhanger tegen boom

Oosterblokker, woensdag 13 juli

Een 34-jarige automobilist uit Hoogkarspel kwam woensdagavond met zijn auto met aanhanger tegen een boom terecht op de Zuiderdracht. De man reed over de Oosterblokker en reed in de richting van de N506. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij kwam met zijn voertuig tegen een boom terecht. Zij auto spinde hiedoor en kwam in de berm tot stilstand. De aanhanger die achter zijn auto hing, schoot los en vouwde zich om een boom. De automobilist had een snee in zijn hoofd. Dez emoest gehecht worden. Hij werd meegenomen door de ambulance.

Inbraak woning

Den Helder, woensdag 13 juli

Woensdagavond tussen 19.45 en 22.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Schout en Schepenenstraat. De inbrekers kwamen waarschijnlijk binnen door de voordeur open te hengelen. Ze doorzochten de hele woning en namen geld, een fotocamera, identiteitspapieren en een kentekenbewijs mee.

De Goorn, donderdag 14 juli

Donderdagochtend tussen 00.45 en 03.05 uur werd ingebroken in een woning aan de Overdorpstraat. De inbrekers kwamen binnen via een openstaand wc-raampje. Ze namen een portemonnee en autosleutels mee.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Controle 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen. Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Alkmaar, woensdag 13 juli

Woensdagmiddag tussen 14.45 en 17.45 uur werd met radarapparatuur een snelheidscontrole gehouden langs de Westerweg. Tijdens de controle reden 29 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 km terwijl 50 km per uur ter plaatse is toegestaan.

Bergen, woensdag 13 juli

Woensdagmiddag tussen 13.20 en 14.20 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Landweg. 4 automobilisten reden te snel en werden ter plaatse staande gehouden en bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur terwijl 50 hier is toegestaan.

Overige snelheidscontroles

Heerhugowaard, woensdag 13 juli

Woensdagavond werd tussen 18.20 en 21.05 uur een snelheidscontrole gehouden langs de N242/Westerweg. In totaal reden 47 automobilisten te snel, waarbij de hoogstgemeten snelheid 113 km per uur was. Ter plaatse is 80 km per uur toegestaan.

Nieuwe Niedorp, woensdag 13 juli

Woensdagavond tussen 19.50 en 22.20 uur werd met radarapparatuur een snelheidscontrole gehouden langs de N241. 20 automobilisten reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 103 km per uur.

Slootdorp, woensdag 13 juli

Woensdagmiddag werd tussen 16.30 en 18.30 uur op snelheid gecontroleerd op de Molenweg. In totaal reden 14 automobilisten te snel, waarbij de hoogst gemeten snelheid 105 km per uur was. Ter plaatse is 80 km toegestaan.