Gemeente Almere

Buurtbeheerbedrijf Bouwmeesterbuurt

14-07-2011

Burgemeester en wethouders van Almere en Woningcorporatie Ymere hebben besloten gezamenlijk een buurtbeheerbedrijf op te richten. Dit doen zij met en voor de bewoners, ondernemers en gevestigde instanties van de Bouwmeesterbuurt.

Met het oprichten van het buurtbeheerbedrijf geven Almere en Ymere een extra impuls aan de integrale wijkaanpak en de leefbaarheid van de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Het buurtbeheerbedrijf zal het technisch onderhoud van de huurwoningen uitvoeren en het onderhoud van de directe woonomgeving.

Het buurtbeheerbedrijf krijgt ook een buurtloket waar bewoners en ondernemers uit de Bouwmeesterbuurt terecht kunnen met ideeën, meldingen of klachten over de openbare ruimte of technisch onderhoud in en om de woning. Zo kan het buurtbeheerbedrijf maatwerk leveren en de uitvoering van nieuwe en reeds lopende initiatieven, activiteiten en projecten vanuit de buurt stimuleren en ondersteunen.

De medewerkers van het buurtbeheerbedrijf zijn jongeren zonder startkwalificatie en bewoners uit de buurt met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kennen de buurt en kunnen zich goed verplaatsen in de bewoners. Een leermeester begeleidt de medewerkers en bewaakt de kwaliteit. Met hun ervaring kunnen ze uiteindelijk doorstromen naar regulier werk.

In de komende maanden worden de nodige praktische voorbereidingen getroffen. Het buurtbeheerbedrijf zal naar verwachting rond de komende jaarwisseling als leerwerkbedrijf aan de slag gaan. Het is een pilot die vijf jaar loopt.
ov-kaart actie