Gemeente Rotterdam

stadswachten lopen nijmeegse vierdaagse

Mars van 200 kilometer in vier dagen

14 juli 2011 | Stadstoezicht | persbericht

Veertien Rotterdamse stadswachten lopen als groep mee met de Nijmeegse Vierdaagse van volgende week. Met 50 kilometer per dag gaan de stadswachten voor de beruchte gladiolen bij de finish op vrijdag 22 juli. De 95ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse start aanstaande dinsdag.

Klaar voor de start
Voor het eerst in de geschiedenis van Stadstoezicht neemt een team stadswachten deel aan de wereldberoemde Vierdaagse van Nijmegen. De afgelopen maanden stond de vrije tijd van de stadswachten in het teken van zoveel mogelijk kilometers maken. Na het lopen van een flink aantal oefenmarsen zijn ze klaar voor de start op dinsdag 19 juli om 04.30 uur.

Rust en verzorging op locatie
Naast goede voorbereiding vormt rust en verzorging op locatie een belangrijke basis voor een succesvolle weg naar de finish. Politie Rotterdam-Rijnmond treedt als collega deelnemer aan op als gastheer voor de sportieve stadswachten en biedt hen haar faciliteiten aan.

Hou toezicht op je gezondheid
De deelname aan de Vierdaagse is het derde grote sportieve evenement voor Stadstoezicht dit jaar. Tijdens de Rotterdamse Marathon op 10 april liepen 56 medewerkers van Stadstoezicht in 14 teams de estafette marathon. Vier medewerkers liepen de hele marathon. Op 9 juni toonden 12 mensen van Stadstoezicht hun sportieve prestaties door 51 keer de Alpe d'Huez te beklimmen voor het goede doel. Door deelname aan deze sportieve evenementen wil Stadstoezicht het fit en gezond programma 'Hou toezicht op je gezondheid' bij haar medewerkers stimuleren.