Gemeente Ubbergen


Nieuws

Nieuwe Kunstcommissie

Sinds maart dit jaar heeft Ubbergen een nieuwe kunstcommissie. Deze commissie bestaat uit wethouder Leidy van der Aalst-Wolken en 3 beeldend kunstenaars uit onze gemeente: Jos van Gessel uit Ooij, Cornelia Bruinewoud uit Beek-Ubbergen, en Paul Offermans eveneens uit Ooij.

Als eerste taak houdt de commissie zich bezig met de opschoning van het gemeentelijk kunstdepot. In de loop van de jaren is hier aardig wat werk verzameld; via een oude regeling voor kunstenaars (BKR), maar ook via incidentele aankopen. Veel werken zijn helaas inmiddels zwaar beschadigd en de gemeente beschikt niet over goede opslagmogelijkheden om alle kunstwerken te bewaren. De kunstcommissie is bezig om de collectie op te schonen en er wordt bepaald wat door de gemeente bewaard wordt. Andere werken worden terug aangeboden aan de kunstenaars. Van een kunstveiling zoals door de gemeente Nijmegen georganiseerd is, is in Ubbergen geen sprake.

Binnenkort wordt ook de buitencollectie beeldende kunst van de gemeente Ubbergen bekeken, nagelopen op eventuele benodigde onderhoudswerkzaamheden en opnieuw gefotografeerd voor de digitale collectie van de gemeente. De kunstcommissie gaat hiervoor op excursie langs alle werken.

Op de website verschijnt te zijner tijd het digitale overzicht , zodat we kunnen tonen wat de gemeente aan schoonheid op het gebied van beeldende kunst bezit.