Nederlandse Tafeltennisbond


EK-jeugd 2011: voorbeschouwing meisjes cadetten 14-7-2011

De Nederlandse meisjes cadetten kwamen in 2010 nog wat ervaring tekort om zich te handhaven in de eerste categorie bij de EK-jeugd. Het team van bondscoach Marcel Kraa kan dit jaar in het Russische Kazan proberen weer een stap omhoog te zetten. Kim Vermaas neemt de 24e positie in op de individuele plaatsingslijst en ook Nikki Eerland hoort met haar 43e positie op de Europese jeugdranglijst bij de betere speelsters van haar leeftijd.

Kim Vermaas kan mee met de internationale top bij de meisjes cadetten. (FOTO: © NTTB)

Eerland, de jongere zus van Europees jeugdkampioene Britt, en Vermaas maakten vorig jaar in Istanbul hun debuut bij de EK-jeugd. In het afgelopen jaar wist Vermaas internationaal een aantal goede resultaten neer te zetten. Zo wist de 15-jarige inwoonster van Voorschoten twee keer brons te winnen bij een sterkbezet toernooi, waarvan met name het cadetten enkelspel bij het ITTF Junior Circuit in het Zweedse Örebrö eruit sprong.

Met haar onconventionele spel is Eerland voor elke tegenstander lastig en dus zijn de Nederlandse meisjes in staat om tegen alle landen goede resultaten neer te zetten. Oranje begint op vrijdag tegen onbekende tegenstanders in het landentoernooi: Armenië. Verder gaat Oranje strijden tegen Luxemburg, Bulgarije en Estland in de groepsfase. De poulewinnaar krijgt een kans om zich voor de laatste zestien te plaatsen van de 1e categorie.

In het gemengd dubbelspel komt Nikki Eerland uit met Bas Hergelink. De Nederlandse kopvrouw Kim Vermaas vormt een duo met Martin Khatchanov. Logischerwijs komen Eerland en Vermaas gezamenlijk uit in het meisjes cadetten dubbelspel.

Het eerste duel van de meisjes cadetten is vrijdagochtend vroeg (7 uur Nederlandse tijd) tegen Armenië.

Tweet

Programma landenwedstrijd meisjes cadetten

Groep G
vrij 15 jul (07:00 uur): Nederland - Armenië
vrij 15 jul (13:00 uur): Nederland - Luxemburg
zat 16 jul (13:00 uur): Nederland - Bulgarije
zat 16 jul (17:00 uur): Nederland - Estland

*Nederlandse tijden

NTTB/HH