Gemeente Lelystad

Winnende tip wedstrijd energiecampagne

Woensdag 13 juli 2011

Met de tip "jezelf aanleren om na gebruik de mengkraan in de koud waterstand te zetten" is mevrouw Diny Weener winnaar geworden van de wedstrijd in het kader van de `energiebewust wonen' campagne. Wethouder Wout Jansen heeft de winnaar een energiebox ter waarde van EUR 70 overhandigd.

Campagne

De beste energiebesparingstip van de maand is gestart als onderdeel van de `Energiebewust wonen' campagne. Deze campagne is door de gemeente Lelystad in samenwerking met Centrada tot stand gekomen. Het doel is om zowel huurders als particuliere eigenaren en kavelkopers voor te lichten over energiebesparing. Daarnaast worden inwoners geconfronteerd met duurzaamheid.

Energiebesparing

Gemeente Lelystad en Centrada hebben energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat energiekosten een steeds groter deel van de totale maandelijkse woonlasten beslaan. Daarom hebben zij in het Lokaal Akkoord met elkaar afgesproken dat zij een promotiecampagne starten waarin zij samen de inwoners van Lelystad voorlichten over energiebewust wonen.

Energiebesparingstip insturen

Onderdeel van deze gezamenlijke campagne is een wedstrijd voor energiebesparingstips. Inwoners van Lelystad kunnen hun beste energiebesparingstip insturen en elke maand wordt de beste tip beloond met een energiebox ter waarde van EUR 70,00. De wedstrijd duurt nog tot het eind van het jaar. Energiebesparingstips kunnen worden gemaild naar: prijsvraagenergie@lelystad.nl Ja