Gemeente Leusden


Branden in woningen met een rieten kap

In de afgelopen periode is in een aantal gemeenten in de regio brand uitgebroken in woningen met een rieten kap. Het gaat o.a. om woningen in de gemeente Leusden. Een rechercheteam van de politieregio's Utrecht en Gelderland-Midden doet onder leiding van het Openbaar Ministerie gezamenlijk onderzoek.

Oproep politie

De politie heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld en doet er alles aan om de dader op te sporen. Er vindt extra toezicht plaats en inmiddels zijn beelden van een mogelijke verdachte of getuige via RTV Utrecht en Opsporing Verzocht verspreid. De woningbranden vinden plaats in de vroege ochtenduren (globaal 3.00-5.00 uur). De politie roept getuigen op zich te melden indien zij iets verdachts hebben gezien voorafgaand aan of tijdens een van deze branden. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op via (0900) 8844 of anoniem via (0800) 7000.

Brand(veiligheid)

Mocht u een brand ontdekken of iets verdachts zien, belt u dan direct 112. Bij vragen over de brandveiligheid van uw woning kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer. De afdeling is per mail bereikbaar via mailto:preventie.el@vru.nl of telefonisch op werkdagen van 8.30 tot 10.00 uur op telefoonnummer (033) 469 40 22.