Kamer van Koophandel

Ondernemende kinderen presenteren hun bedrijf!

donderdag 14 juli 2011

Ondernemende kinderen van een aantal basisscholen uit de provincie Drenthe zijn vrijdag 15 juli te gast bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland in Emmen. De kinderen laten zien wat zij de afgelopen jaren hebben geleerd over het ondernemerschap en presenteren hun bedrijf op de ondernemersmarkt. Het bedrijf dat de meeste indruk heeft gemaakt, ontvangt een prijs. Een jury van ondernemers bepaalt wie in aanmerking komt voor deze prijs.

De bijeenkomst van vrijdag 15 juli is een afsluiting van het project "Leren Ondernemen in Drenthe".
De afgelopen jaren hebben basisscholen in Drenthe met behulp van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en de educatieve dienstverlener Cedin invulling gegeven aan het ondernemerschap. Kinderen zijn op een creatieve manier uitgedaagd om zich ondernemend te gedragen. Er zijn winkels geopend, restaurants gestart, adviesbureaus opgezet en producten ontwikkeld. Kinderen namen plaats in de directie en leerden in de praktijk wat het ondernemerschap inhoudt. De kinderen weten nu ook welke kwaliteiten er nodig zijn om als ondernemer te slagen.

Slotbijeenkomst

Met de slotbijeenkomst van 15 juli vieren de betrokken partijen dat ze er in geslaagd zijn om kinderen al jong te laten ervaren wat het ondernemerschap inhoudt. Om dat te onderstrepen ontvangen alle kinderen uit handen van vestigingsleider Agnes Mulder van KvK Noord een officieel certificaat, met lakzegel van hun (fictieve) registratie van het bedrijf in het handelsregister.
De Kamer van Koophandel Noord-Nederland maakt zich sterk voor een goede aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en is nauw betrokken bij activiteiten die daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Bron: KvK Noord