Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 14-07-2011 Locatie: Feijenoord-Ridderster


Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben in de afgelopen drie weken, mede dankzij de hulp van getuigen, twaalf verdachten aangehouden voor zeven woninginbraken.




De arrestanten zijn in de leeftijd van 17- tot 42 jaar en hebben verschillende nationaliteiten. Twee van hen zijn een vrouw en sommigen zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. De inbraken vonden plaats in verschillende straten en in diverse wijken.

Omdat de werkwijze in vrijwel alle gevallen verschilde, gaat de politie er niet van uit dat er een verband is tussen de verschillende zaken.

Doordat politiemensen vaak al snel ter plaatse waren konden sommige verdachten op heterdaad worden aangehouden en anderen in ieder geval al heel snel na het plegen van de inbraak. Dit was mede mogelijk door de hulp die de politie kreeg van getuigen. In veel gevallen onderkenden zij de verdachte omstandigheden tijdig en alarmeerden direct via 112.

De politie hecht er dan ook veel waarde aan dat het publiek alert reageert op verdachte omstandigheden zodat men snel en adequaat kan optreden.





#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond