Politie Gelderland-Zuid

Verdrinkingsslachtoffers geïdentificeerd

Gameren, Hardinxveld-Giessendam, 14-07-2011 o De twee stoffelijke overschotten die maandag en dinsdag zijn aangetroffen in de Waal bij Gameren en Hardinxveld-Giessendam zijn de twee Poolse mensen die afgelopen weekend als vermist waren opgegeven. Beiden zijn door verdrinking om het leven gekomen.

De 20-jarige vrouw en de 25-jarige man zijn volgens getuigen zaterdag aan het einde van de middag gaan zwemmen in de Waal nabij Gameren. Zondagochtend vroeg werd door vissers persoonlijke spullen gevonden op het strandje aan de Waal. Even verderop stond ook een auto. Deze bleek ook van het stel. De vissers hebben de politie gewaarschuwd die vervolgens het een en ander hebben uitgezocht. Al snel werd rekening gehouden met een noodlottig ongeval en werd naar de twee gezocht.

Helaas werden maandag deze vermoedens bevestigd toen de vrouw in Hardinxveld-Giessendam in het water werd gevonden. Een dag later werd de man nabij Gameren levenloos uit het water gehaald. Sectie op beide lichamen wees uit dat zij zijn verdronken. De familie van de slachtoffers is inmiddels op de hoogte gebracht.

De Waal blijft een verraderlijk rivier met sterke stromingen die voor zowel zwemmers als niet- zwemmers levensgevaarlijk kan zijn. (14)

Laatst gewijzigd 14-07-2011 16:30 | © Regio Gelderland-Zuid |