KNHS

Nederlandse dressuur equipe heeft het zwaar in Aken 14 juli 2011
H.P. Minderhout - Tango

1 | 2

AKEN (KNHS) - Nadat twee Nederlandse ruiters - Marlies van Balen (Brakel) met BMC Phoebe DVB en regerend Nederlands Kampioen Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met I.P.S. Tango - hebben gereden in de landenwedstrijd, lijkt het er op dat de Nederlandse ruiters het moeilijk krijgen om de winst die tijdens de Grand Prix dressuur wordt verreden, zeker te stellen. Minderhoud reed een proef die, behalve in de passage die wel weer zeer uitdrukkingsvol was, uitstraling en spektakel miste.

Zijn optreden werd beloond met een score van 70.128%, waarmee hij, na 18 van de 37 starters, derde staat achter de overgewaardeerde Duitse ruiter Cristoph Koschel met Donnperignon. Zo werd hem een volledige mislukte overgang aan het einde van de zigzag amper aangerekend door de jury. De Britse Charlotte Du Jardin reed zich met Fernandez (v. Florestan) naar een voorlopige tweede plaats, terwijl Marlies van Baalen met haar score van 67.106% negende staat.

Na de break komen Edward Gal (Harskamp) met Sisther de Jeu en Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Jerich Parzival in actie. Duitsland had als eerste starter Anabel Balkenhol met Dablino, maar zij moest van deelname afzien, omdat pal voordat zij de ring in moest haar paard licht onregelmatig was. Daardoor telt de Duitse equipe nu nog drie combinaties en is er voor hen geen weg te strepen resultaat.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chioaachen.de

Foto's Hans Peter Minderhoud en Marlies van Baalen door: www.melissen.net