Gemeente Soest

Energie besparen met de buren: samen bereik je meer

14 juli 2011

Wilt u ook al lang iets aan uw huis doen om energiekosten te besparen en comfortabeler te wonen? Vindt u het interessant om te onderzoeken of anderen in uw straat of wijk ook plannen hebben om hun huis te isoleren of zonnepanelen aan te brengen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn om energiebesparende maatregelen aan te brengen in uw woning? Volg dan de gratis training EURnergieambassadeur op 27 en 28 september.

Tijdens de training EURnergieambassadeur verdiept u zich twee avonden in het thema energie besparen en hoe u dit samen met buurtbewoners kunt oppakken. De mogelijkheden en het effect dat je gezamenlijk kunt bereiken met buren of de buurt, zijn namelijk vele malen groter dan als je er alleen voor staat.

Programma training

Vraagstukken die tijdens deze training aan bod komen, zijn onder andere:

* Wat zijn de mogelijkheden om anderen in de straat voor energiebesparende maatregelen te interesseren?
* Wat en hoe groot is het gezamenlijk effect?
* Hoe ga ik om met vragen uit de straat en waar kan ik informatie vinden?

Daarnaast wordt onder andere ingegaan op de mogelijk- en onmogelijkheden van isolatie en zonnepanelen en hoe een maatwerkadvies werkt. Er is geen voorkennis nodig, wel de motivatie om anderen in uw straat en/of buurt enthousiast te maken om gezamenlijk energie te besparen.

Hoe je zoiets succesvol kan organiseren in je straat of buurt, daar weet Yvonne Feuerhahn alles van. Yvonne is van de Energieambassade (www.energieambassade.nl) Zij heeft de training EURnergieambassadeur zelf bedacht en voert het samen met haar buurtgenoten uit in het Soester kwartier (Amersfoort).

Opgave

Bent u geĂŻnteresseerd om deel te nemen aan de training EURnergieambassadeur op dinsdagavond 27 september en woensdagavond 28 september? Dan kunt u zich per e-mail aanmelden: info@energieambassade.nl Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De training EURnergieambassadeur maakt onderdeel uit van het project EURnergiek Soest, over energie besparen in de bestaande woningbouw: