Gemeente Halderberge


Stampersgat krijgt eigen steunpunt voor ouderen

Naar aanleiding van diverse verzoeken van inwoners van Stampersgat en op advies van de Seniorenraad Halderberge heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een steunpunt voor ouderen te starten in Stampersgat.

Tot nu toe bestond de mogelijkheid voor inwoners van Stampersgat om gebruik te maken van het Steunpunt voor Ouderen in Oud Gastel. De afstand is echter voor veel mensen een belemmering een er wordt dan ook niet of nauwelijks door inwoners van Stampersgat gebruik van gemaakt. Diverse inwoners van Stampersgat hebben aangegeven dat er behoefte is aan een Steunpunt voor Ouderen in Stampersgat zelf.

Stichting Groenhuysen gaat het nieuwe steunpunt exploiteren en bekijken waar het steunpunt in Stampersgat gevestigd kan worden. De verwachting is dat rond de start van het najaar het steunpunt in gebruik genomen wordt. Stichting Groenhuysen gaat vervolgens onderzoeken aan welke activiteiten de inwoners van Stampersgat behoefte hebben en wat de kosten hiervan zijn. Na tien maanden bekijkt het college of er voldoende gebruik van het steunpunt wordt gemaakt om door te gaan met het steunpunt, in welke vorm dit moet gebeuren en welke financiële middelen hiervoor beschikbaar zijn.