Belgische Federale Overheid


* Varia

* België scoort goed op welzijnsindex van de OESO

België scoort goed op welzijnsindex van de OESO

Datum: 14 juli 2011

De OESO lanceerde een nieuwe, interactieve index waarmee mensen de kwaliteit van hun eigen leven kunnen meten en vergelijken, en zo verder kunnen kijken dan de gebruikelijke statistieken over het bruto binnenlands product. Deze 'beter leven'-index behoort tot het `beter leven'-initiatief van de OESO waarmee welzijn en vooruitgang worden gemeten. Dankzij deze index kunnen de inwoners van 34 landen aan de hand van 11 indicatoren hun welzijn meten: huisvesting; inkomen; werk; gemeenschapsgevoel; onderwijs, milieu; bestuur; gezondheid; subjectief welzijn; veiligheid; en evenwicht tussen werk en privéleven.

Het mag zeker gezegd worden dat België goed scoort op tal van welzijnsindicatoren en zich in meerdere categorieën bij de eerste tien landen positioneert. Zo zijn we 4e op het vlak van inkomen, 5e voor huisvesting en 5e voor het evenwicht tussen werk en privéleven.

Als je ernaar vraagt, zegt 76% van de Belgen tevreden te zijn met zijn leven. Dit is heel wat meer dan het OESO-gemiddelde van 59%.

www.oecdbetterlifeindex.org Externe link

OPT - J.P REMY