Landstede

Frion Sportdag weer groot succes

Op 24 juni j.l heeft op sportpark Pelikaan weer een Grote Frion sportdag plaatsgevonden. Maar liefst 400 deelnemers genoten deze dag van allerlei sporten en activiteiten. O.a. door de inzet van studenten van Landstede en Menso Alting is het voor de cliënten van Frion weer een geweldige sportdag geweest!

De sportverenigingen op sportpark De Pelikaan vinden het belangrijk dat mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking ook de kans krijgen om een echte veldsport te beoefenen. Landstede onderschrijft deze gedachte en kan, als partner van zowel Frion als sportpark De Pelikaan, de juiste ondersteuning bieden. Landstede-studenten van de opleidingen MMZ en Sport & Bewegen en studenten van Menso Alting zijn de hele dag actief geweest met o.a.:
Het begeleiden van sportactiviteiten
Het begeleiden van groepen naar de verschillende activiteiten Het ondersteunen van de catering
Het stimuleren en meesporten met de deelnemers
Het opzetten en opruimen van diverse activiteiten

Activiteiten voor elk niveau
De Frion Sportdag wordt al enkele jaren georganiseerd. Op het sportplein konden cliënten kennismaken met allerlei sporten en activiteiten. Verschillende teams gingen strijden om als snelste een spelopdracht te realiseren. Het gaat hierbij om behendigheid, teamwork en de juiste bewegingen maken. Kracht is van minder belang waardoor deelname voor velen mogelijk is. Voor cliënten met een meervoudige beperking richten de activiteiten zich vooral op de beleving. Theater, een snoezelomgeving met verschillende activiteiten, huifkar rijden, klankschalen, djembee, zang en nog veel meer. Voor iedereen was er op zijn eigen niveau iets te doen. Dit jaar waren er weer nieuwe activiteiten en sporten zoals een dansworkshop en beachvolleybal.

Unieke leerervaring
Studenten kunnen tijdens deze dag unieke leerervaringen opdoen in de praktijk. Ze leren de doelgroep (beter) kennen in allerlei verschillende activiteiten. Bovendien leren ze om samen met de deelnemers het plezier in bewegen te ervaren en te zien dat het bewegen met mensen met een beperking een absolute meerwaarde is. Kortom met de begeleiding op deze sportdag hebben de studenten weer een geweldige dubbelslag geslagen: enerzijds de geweldige praktijkervaring opdoen en anderzijds de deelnemers een geweldige dag bezorgen, dat is, om in sporttermen te blijven: dubbele winst!!